Organizaţii pentru drepturile omului afirmă că Israelul torturează copiii palestinieni ţinându-i închişi în cuşti de fier, afară, pe timp de iarnă!
În cadrul unui raport pe anul 2013 cu privire la respectarea drepturilor copiilor în Israel, întocmit de Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului (CRC), se menţionau îngrijorările crescute cu privire la plângerile legate de tratamentul vătămător şi tortura la care sunt supuşi copiii, care sunt arestaţi, urmăriţi penal şi deţinuţi de către armată şi poliţie.
În luna noiembrie 2015, un raport publicat de Independent, ce citează Clubul Deţinuţilor Palestinieni (PPC) – organizaţie nonguvernamentală care se ocupă cu protejarea drepturilor omului – susţinea că cel puţin 600 de copii palestinieni au fost arestaţi doar în Ierusalim în prima jumătate a anului 2015 şi că în jur de 40% dintre ei au fost abuzaţi sexual.
Într-un alt raport din luna ianuarie 2016, publicat, de asemenea, de către Independent, se afirmă că autoritățile israeliene torturează copiii şi îi ţin afară, în cuşti, pe timp de iarnă. Ziarul Independent a citat un raport al Comisiei publice împotriva torturii în Israel (PCATI), în care se menţionează că „minori acuzaţi de delicte minore au fost închiși în cuşti aflate în văzul publicului, au fost supuși la ameninţări, acte de violenţă sexuală şi procese militare fără a fi reprezentaţi în vreun fel de un avocat.”
Imediat după vizita avocaţilor aparţinând Oficiului pentru Apărare Publică din Israel (PDO), detalii şocante ale crimelor petrecute în detenţie au fost dezvăluite.
„În timpul vizitei noastre, care a avut loc în timpul unei furtuni teribile ce a lovit regiunea, avocaţii i-au întâlnit pe prizonieri care le-au descris o imagine şocantă: în miezul nopţii, zeci dintre ei au fost transferaţi în cuştile de fier exterioare, construite în afara instituţiei de tranzit a Serviciului de Poliţie Israelian (IPS) din Ramla”, a descris unul dintre avocaţi pe site-ul personal.
„S-a descoperit că această procedură, prin care prizonierii erau puşi să aştepte afară în cuşti, se aplica de mai multe luni şi a fost confirmată şi de alţi oficiali.”
Raportul susţine că incidentul din Ramla este doar un exemplu dintr-un lung şir de abuzuri suferite de către deţinuţi.
În ceea ce priveşte acuzaţiile pentru care copiii au fost reţinuţi, PCATI a citat unele date înregistrate de avocaţii PDO: „majoritatea copiilor palestinieni deţinuţi au fost acuzați de aruncare de pietre”.
74% dintre aceşti copii au fost supuşi violenţelor fizice în timpul arestului, a transferului sau a interogatoriilor, subliniind faptul că autoritățile israeliene sunt singurele care intentează în mod sistematic procese juridice în fața instanțelor militare copiilor şi a adăugat că „niciun copil israelian nu intră vreodată în contact cu tribunalele militare”.
Doar în primele trei săptămâni din luna noiembrie 2014, Israelul a răpit cel puţin 380 de palestinieni din teritoriile ocupate din partea de Vest şi Est a Ierusalimului.
În raportul din anul 2013 cu privire la drepturile copiilor întocmit de CRC al ONU, se menţionează, de asemenea, eşecul statului Israel în a opri aceste practici criminale în ciuda numeroaselor plângeri exprimate de către victime.
În acelaşi raport se arată că împotriva copiilor reținuți „se foloseşte sistematic violenţa verbală şi fizică, umilirea, constrângerile chinuitoare, acoperirea capului şi a chipului cu un sac, ameninţările cu moartea, atacuri sexuale asupra lor sau a unui membru al familiei lor, acces restricţionat la mâncare, apă şi toaletă”.
Raportul CRC menționează, de asemenea, că armata israeliană a folosit copii palestinieni drept scuturi umane cu numeroase ocazii.
Peste 7000 de palestinieni sunt reţinuţi în 17 închisori şi centre de detenţie israeliene. Mai multe organizaţii care luptă pentru drepturile omului au depus în numeroase rânduri plângeri către Organizația Naţiunilor Unite pentru a interveni şi a opri Israelul din a aresta şi tortura copii palestinieni, pentru a stopa urmărirea lor penală conform legilor militare şi pentru a elibera toţi copiii închiși abuziv.
Comentarii
Trimiteți un comentariu