Randuri interzise IX

 

Facebook – arma vicleană a aşa-zişilor „iluminaţi” (1)

 

La ora actuală puţini ştiu că, dincolo de aparenţe, această reţea de socializare este în realitate o metodă perfidă de supraveghere şi colectare de date în care a fost integrată de curând până şi recunoaşterea facială digitală.

Fiecare om apreciază viteza și eficiența pe care o oferă internetul atunci când dorește să obțină informațiile de care are nevoie. Putem acum să citim presa, să aflăm prognoza meteo, să ne achităm facturile, să facem cumpărăturile, să „vizităm” cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și, bineînțeles, să comunicăm cu prietenii noștri care se află la distanță, doar stând confortabil în fața monitorului. Dacă acum câțiva ani trebuia să așteptăm uneori chiar și o săptămână pentru a primi o scrisoare de la un prieten din străinătate, acum putem comunica în timp real cu el, indiferent dacă distanța care ne separă este de ordinul miilor de kilometri.
Totul doar din câteva „click-uri” de mouse. Epoca scrisorilor a murit! Trăiască internetul – am putea spune. Însă, așa cum ne-am convins poate și cu alte ocazii, plusul de confort își are prețul său. Am devenit prea ocupați cu navigarea pe internet pentru a mai putea vedea ce se află în jurul nostru, pentru a mai trăi în lumea reală. Interacțiunea fizică a fost înlocuită treptat cu cea virtuală. Acum putem să ne întâlnim on-line cu prietenii noștri, ba chiar să ne facem „prieteni” noi, pe care este posibil să nu-i întâlnim însă niciodată. Este ieftin, confortabil și „cool”, mai ales după apariția rețelelor de socializare.

Ce este o rețea de socializare? Conform definiției generale oficiale, ea este definită ca o structură socială formată din indivizi sau organizații, numite „noduri”, care sunt conectate prin una sau mai multe tipuri specifice de interese, cum ar fi prietenie, înrudire, interese comune, tranzacții financiare, cunoaștere, prestigiu, relații de natură sexuală sau relații între cei care împărtășesc anumite credințe comune. Neoficial, ea este un mijloc de a clasifica, a grupa și a supraveghea ființele umane, una din multele rotițe angrenate în mecanismul diabolic construit cu viclenie de secta satanică a Francmasoneriei mondiale, pentru a controla în întregime populația acestei lumi.

Una dintre cele mai cunoscute astfel de rețele de socializare este Facebook. Creat în februarie 2004 de Mark Zuckerberg, la acea vreme student la Harvard, Facebook a fost la început destinat studenților din campusul universității respective. În relativ scurt timp rețeaua s-a extins, cunoscând de-a lungul scurtei sale istorii o susținere mediatică aproape fără precedent. Rar mai găsești astăzi firme respectabile care să nu aibă încorporate în paginile lor web trimiteri la Facebook. În plus, pentru mai mult de 500 de milioane de oameni, câți s-au înscris până acum în această rețea, Facebook a devenit sinonim cu societatea însăși.
Această dezvoltare explozivă este însă bătătoare la ochi pentru un observator atent, inteligent și imparțial. Studiind istoria acestei rețele, ce a devenit peste noapte o adevărată industrie, aflăm că la baza dezvoltării acesteia se află organizații guvernamentale americane, cunoscute pentru activitatea lor în ceea ce privește colectarea de informații în numele, spun ei cu un tupeu nemăsurat, securității mondiale.

Sursa inițială de fonduri a fost cofondatorul rețelei și totodată prietenul confident al lui Zuckerberg, Eduardo Saverin, care, pentru participarea sa financiară, urma să primească 30% din venituri. A fost însă literalmente înșelat de Zuckerberg și scos de pe lista fondatorilor Facebook.
Cel care a „pompat” masiv în contul rețelei (500.000 de dolari), contribuind substanțial la dezvoltarea acesteia a fost cofondatorul și fostul director al Paypal, Peter Thiel, cunoscut membru al grupului conservator radical VanguardPAC și totodată membru consultant al unei firme numite Singularity Institute for Artificial Intelligence. De pe pagina web a acesteia, aflăm că „Singularitatea” este creația tehnologică a unei inteligențe supraumane. Nu vă grăbiți să credeți că este vorba despre un grup care caută să demonstreze existența lui DUMNEZEU sau originea divină a omului. Din paginile site-ului respectiv, știm că există mai multe tehnologii în această direcție: inteligență artificială, interfețe directe creier-computer, inginerie genetică și diferite alte tehnologii, care, dacă vor atinge un anumit grad de sofisticare, vor permite crearea unei inteligențe supraumane.
O astfel de perspectivă halucinantă dezvăluie intențiile reale ale acestui Thiel, care admite că urmărește să distrugă lumea reală, pe care el o numește „natura”, pentru a instala în locul ei o lume virtuală, iar în acest context descoperim interesul său pentru Facebook, care se dovedește a fi așadar un experiment global de manipulare în masă.

A doua rundă de fonduri (12,7 milioane de dolari) a venit din partea companiei Accel Partners, al cărei director, James Breyer (devenit al treilea membru al consiliului de administrație Facebook, alături de Zuckerberg și Thiel), a fost președinte al National Venture Capital Association (Asociația Națională de Investiții), membru al consiliului de conducere al BBN Technologies, una dintre firmele care au contribuit la dezvoltarea internetului, și totodată coleg în consiliul de administrație al In-Q-Tel (companie fondată în 1999 de CIA) cu Gilman Louie, președintele de atunci al acesteia. Una dintre preocupările cheie ale In-Q-Tel este dezvoltarea „tehnologiilor de colectare a datelor”, sarcină pe care, se pare, o realizează cu succes, profitând de pe urma credulității unor ființe naive care își încredințează practic viața acestor monștri fără scrupule.

Contractul de confidențialitate al Facebook, pe care fiecare membru al rețelei îl acceptă atunci când se înscrie în această adevărată mașină de colectare de date, prevede următoarele: „Putem folosi informații despre dumneavoastră pe care le adunăm din alte surse, inclusiv (dar nelimitându-ne la ele) din ziare, pagini de internet cum ar fi bloguri, servicii de mesagerie instant (!) și de la alți utilizatori Facebook, pentru a completa profilul dumneavoastră. Prin utilizarea Facebook, sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie transferate și procesate în Statele Unite ale Americii.” Cu această declarație, Facebook își revelează adevăratele intenții mascate abil de dezvoltatorii săi: oferă un serviciu contra obținerii de informații.

În octombie 2004, Anita Jones se alătură lui Breyer în consiliul de conducere al BBN Technologies. Este interesantă însă experiența lui Jones înainte de BBN. Ea a făcut parte din consiliul de conducere al In-Q-Tel și a fost directorul Departamentului de Cercetare și Inginerie din cadrul Ministerului Apărării al Statelor Unite. A fost totodată unul dintre consilierii Secretarului Apărării și a monitorizat activitatea Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA (Agenția de Cercetare a Proiectelor Avansate din cadrul Apărării), organism care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiilor avansate. Însă lucrurile nu se opresc aici. În spatele DARPA se află Information Awareness Office, IAO (Biroul de Prelucrare a Informațiilor). Scopul declarat al IAO este „colectarea și centralizarea a cât mai multe informații posibile despre toate persoanele, pentru a fi studiate cu atenție de către guvernul Statelor Unite ale Americii, cum ar fi (deși nelimitând-se la) activitatea pe internet, lista cu cumpărăturile realizate on-line, bilete de avion, închirieri de autovehicule, înregistrări medicale, pregătire educațională, carnete de conducere, facturi de întreținere, taxe și orice altă informație disponibilă.”

Cea mai recentă rundă de fonduri a fost asigurată de compania Greylock Venture Capital (27,5 milioane de dolari), al cărei membru-senior este Howard Cox, un alt fost președinte al National Venture Capital Association (NVCA), ce se află de asemenea în consiliul de administrație al In-Q-Tel, alături de Breyer.

Lucrurile par să capete contur, nu-i așa? Mai adăugăm că CIA are o pagină de Facebook prin care racolează studenți pentru ceea ce se numește National Clandestine Service (Serviciul Național Clandestin), care la ora actuală numără câteva mii de membri. De altfel, se știe că Agenția vizitează campusurile pentru a găsi recruți promițători printre studenții de colegiu. Cu Facebook acest lucru devine foarte ușor, recrutarea devenind o simplă formalitate. Ar fi simplist să credem însă că acesta este singurul motiv.

Sandeep Parwaga, un student indian în vârstă de 22 de ani, care studiază în Marea Britanie, admite că are un cont Facebook pe care îl folosește pentru a ține legătura cu prietenii săi. El a devenit conștient însă de faptul că cei care frecventează rețeaua (e valabil pentru toate rețelele de socializare) își vând literalmente viața pe nimic. „De fiecare dată văd oameni care dezvăluie tot felul de lucruri din viața lor, până în cele mai mici detalii, negândindu-se la consecințe sau, hai să spunem lucrurilor pe nume, nefiind destul de isteți și precauți să le pese măcar de acest aspect. Dictatura tehnologică a făcut o treabă «bună» în ceea ce privește spălarea creierelor și manipularea maselor. Nu vă lăsați păcăliți de această minciună… Zuckerberg nu ar fi reușit niciodată să obțină un atât de mare succes fără ajutorul CIA sau NSA”.

Sub semnul unei permanente preocupări, chipurile, pentru a satisface nevoile utilizatorilor  săi, Facebook a adus de-a lungul timpului anumite îmbunătățiri platformei sale. În 6 noiembrie 2006, Zuckerberg lansează Facebook Beacon, aplicație ce notifica utilizatorilor rețelei despre achizițiile on-line ale prietenilor lor. Serviciul a fost închis după ce 46.000 de utilizatori au reclamat această încălcare a intimității, însă, surpriză: el a fost reintrodus în mai 2011, „nou și îmbunătățit”.

În februarie 2009, Facebook anunță în acordul de utilizare a rețelei: „Avem dreptul să facem tot ceea ce dorim cu contul dumneavoastră și conținutul acestuia. Pentru totdeauna.”

În mai 2010, Facebook revine asupra anumitor setări ale normelor privind securitatea datelor utilizatorilor. Surse care scriau pentru Wall Street Journal au dezvăluit în 2010 că aplicațiile Facebook transmit informații despre utilizatorii săi (numele acestora și ale prieteni lor lor) către o mulțime de companii de publicitate și de urmărire a activității pe internet. În replică, Facebook răspunde cu viclenie: „Am luat imediat măsuri pentru a dezinstala toate aplicațiile care violează termenii din acordul de utilizare Facebook.” Însă acordul de confidențialitate a fost modificat în permanență de către staff-ul rețelei. De pildă, în 2005, acordul prevedea că „nicio informație personală pe care o trimiteți către Facebook nu va fi disponibilă pentru vreunul dintre utilizatorii rețelei care nu aparține cel puțin unuia dintre grupurile specificate de dvs. în setările de siguranță”. În 2011, acordul prevede: „Pentru materiale protejate de drepturi de autor, cum ar fi fotografii, filme video, ne acordați în mod expres următoarea permisiune, sub rezerva setărilor de confidențialitate pe care le faceți (care se schimbă adesea, fără ca utilizatorul să fie anunțat – n. red.): dreptul nonexclusiv, transferabil, sublicențiabil, neimputabil de a folosi orice material pesonal pe care îl postați pe internet în cadrul rețelei sau în legătură cu rețeaua. Această licență se încheie în momentul când veți șterge materialul sau contul, doar dacă acesta (materialul respectiv) nu se află în posesia vreunui alt utilizator care nu l-a șters.” Cei naivi pot crede în continuare în bunele intenții ale celor care se află în spatele acestui mecanism gigantic de urmărire a oamenilor.

În decembrie 2010, Facebook lansează aplicația de recunoaștere facială, pe care, în aprilie 2011 o setează ca implicită pentru toți utilizatorii săi. De altfel, Facebook a modificat de multe ori aceste setări, care sunt în mod intenționat foarte stufoase, nu pentru a-și proteja utilizatorii, ci pentru a-i descuraja să le utilizeze, aceștia preferând de cele mai multe ori să le accepte pe cele implicite.

Sistemul de recunoaștere facială permite identificarea automată din diverse fotografii care pot apărea în ziare, reviste sau oriunde pe internet, a persoanelor care figurează pe acest site. După o etapă de testare ce a avut loc anul trecut în Statele Unite, dispozitivul este deja disponibil în aproape toate țările în care a fost implantat Facebook. Este suficient acum ca o singură fotografie de-a voastră să fie „adnotată” (identificată), pentru ca orice altă fotografie în care apăreți, de pe orice rețea socială, să poată fi asociată cu această identificare, deci cu numele vostru.

O sută de milioane de imagini sunt adnotate astfel în fiecare zi, anunțând dispariția anonimatului pe internet. Funcția este activată implicit („by default”) pentru toate profilurile utilizatorilor de pe rețeaua socială. Dezactivarea sa de către utilizator necesită niște modificări complexe ale parametrilor de confidențialitate, pe care puțini utilizatori de internet le cunosc.

Citiți a doua parte a acestui articol

Articol preluat din Caietul Taberei Yoghine de vacanţă Herculane 2012, volumul 2, publicat la Editura Shambala, tipărit la Ganesha Publishing House.

 

Facebook îţi distruge viaţa

 


Business Magazine: Modul în care Facebook îţi distruge viaţa: un studiu al celor de la Harvard o confirmă

În medie, un utilizator Facebook petrece aproape o oră în fiecare zi pe site-ul de socializare, potrivit datelor furnizate de companie anul trecut. Un studiu Deloitte a constatat că pentru mulţi utilizatori de smartphone-uri, verificarea aplicaţiei este primul lucru pe care îl fac în dimineaţa – de multe ori chiar înainte de a ieşi din pat, arată un articol al publicaţiei Harvard Business Review.

Cercetările anterioare au arătat că utilizarea rețelelor de socializare poate afecta relaţiile faţă-în-faţă, reduce implicarea în activităţi semnificative, creşte comportamentul sedentar, duce la dependenţa de internet şi erodează stima de sine prin comparaţii sociale nefavorabile. Alte studii au constatat că utilizarea social media are un impact pozitiv asupra bunăstării prin creşterea sprijinului social şi consolidarea relaţiilor din lumea reală.

În studiul său, Deloitte a folosit trei grupuri de date de la 5.208 adulţi şi diverși parametri de utilizare a Facebook, pentru a vedea modificarea stării de bine în asociere cu utilizarea acestuia, pe o perioadă de timp de un an. În măsurarea „stării de bine” a fost inclusă satisfacţia vieţii de zi cu zi, percepţia individului despre sănătatea sa mintală, despre sănătatea sa fizică, cât şi indicele de masă corporală. Parametrii de utilizare Facebook includ like-urile, crearea propriilor postări şi click-urile pe link-uri.

Rezultatele au arătat că utilizarea Facebook a fost asociată negativ cu bunăstarea generală, cu un impact deosebit de puternic pentru sănătatea mintală. S-a constat că dând like-uri şi click pe link-urile altora duce, în timp, la o reducere semnificativă a nivelului de satisfacţie a vieţii, din punctul de vedere al utilizatorului.


Hotnews: Facebook lucrează la un proiect ambiţios prin care gândurile noastre ar putea fi transformate în text



Facebook a dezvăluit la conferinţa anuală F8 un proiect ambiţios prin care gândurile noastre ar putea fi decodate şi transformate în mesaje scrise, fără a fi nevoie de tehnici chirurgicale supărătoare. Practic, compania spune că lucrează la dezvoltarea unor sisteme care să ne ajute să tastăm automat într-un ritm de 100 de cuvinte pe minut. Regina Dugan, şefa laboratorului de cercetări hardware al companiei, vorbeşte de un „mouse cerebral”: „Lucrăm la un sistem care să te ajute să tastezi doar cu ajutorul creierului la o viteză de cinci ori mai mare decât poţi tasta în prezent pe un smartphone”.

Proiectul este într-o fază incipientă, la el lucrează 60 de specialişti şi ideea ar fi să funcţioneze fără a folosi tehnici chirurgicale chinuitoare, cum ar fi electrozi implantaţi, spune şefa diviziei Building 8.

„Cum ar fi să tastezi direct din creier? Momentul este mult mai aproape decât ai crede”, spune Dugan care a venit la Facebook în 2016 de la Google, iar înainte a lucrat la agenţia americană DARPA, celebră pentru proiectele futuriste cu maşini autonome şi roboţi, mult înainte ca acestea să devină teme intens discutate.

Obiectivul Facebook este de a crea un sistem capabil să decodeze cuvintele din partea creierului responsabilă cu limbajul şi să le transcrie direct pe un computer, la viteza de 100 de cuvinte/minut.

Ideea ar fi utilă pentru cei cu probleme de auz şi de vedere, fiindcă i-ar ajuta să comunice mult mai uşor, spune Mark Zuckerberg, dar dispozitivul ar fi folositor oricui fiindcă ar putea tasta la viteze de cinci ori mai mari decât pe smartphone-urile din prezent. Tot proiectul se bazează pe puterea uriaşă de procesare a creierului uman care ar putea rula echivalentul a 40 de filme HD în orice moment, spune Dugan.

Dugan admite că dezvoltarea acestei tehnologii ar putea dura ani, însă spune că „într-o zi ar putea fi posibil ca cineva să gândească în chineză şi cei din jur să «simtă» totul în spaniolă?”.

Software-ul este catalogat de companie ca fiind de tipul „silent speech”, iar Dugan a ţinut să precizeze că nu este vorba de decodarea gândurilor la întâmplare.

Cei de la Building 8 au vorbit şi despre o tehnologie ce te ajută să „auzi cu ajutorul pielii”. Dugan a prezentat un video în care era testată un fel de „mânecă” specială cu actuatori care permiteau cercetătorului „să simtă pe braţ forma acustică a unui cuvânt”. Inginerul a învăţat forma unică a nouă cuvinte, Facebook referindu-se la un „vocabular tactil”.



Hotnews: Pe live-urile de pe Facebook violența atinge cote îngrijorătoare, iar compania nu are cum să facă față

În ultimele săptămâni au apărut tot mai multe ştiri despre oameni care au postat pe Facebook clipuri live cu diverse violențe, tortură şi crimă, fenomenul căpătând dimensiuni îngrijorătoare. În cel mai recent caz, Facebook a dezactivat după două ore contul unei persoane care a postat live o crimă, iar reţeaua socială admite că a reacţionat cu întârziere, însă promite să facă lucrurile mai bine. Pe de altă parte, aproape două miliarde de oameni folosesc reţeaua, astfel că este imposibil să fie înlăturate toate clipurile live care conţin orori.

Un om în vârstă de 37 de ani din Cleveland, Steve Stephens, a postat pe Facebook un clip în care omora la întâmplare un om de pe stradă. Stephens a pus trei clipuri în total: unul în care spunea că va comite o crimă, crima în sine şi încă unul în care relata ce a făcut. Facebook a suspendat contul ucigaşului la două ore de la postarea clipului cu crima, iar compania îşi face mea culpa şi admite că a acţionat greoi.

Pe Facebook mulţi pun live-uri de la nunţi, de la concerte sau din excursii, însă în ultimele săptămâni au fost mai multe cazuri de oameni care au pus conţinut extrem de violent. Aceste clipuri au avut audiență uriaşă şi una dintre temeri este că astfel de clipuri violente vor da idei altor oameni care vor să devină celebri şi nu ştiu cum.

Cum notează Business Insider, dacă dai pe Google versiunea USA căutare după Facebook Live, opţiunea de auto-completare din câmpul de căutare afişează Facebook Live Killing şi Facebook Live Killer Video, dovada că oameni au căutat intens despre crimă transmisă live. Publicaţia notează că aceste platforme ce permit live streaming sunt noi şi pur şi simplu nu s-a găsit un mod de a gestiona eficient toate situaţiile grave, fiindcă sunt milioane de live-uri. În plus, este suficient să apară două-trei clipuri tulburătoare ca reacţiile din societate să fie extrem de puternice.

Facebook a explicat faptul că utilizatorii nu au raportat primul video, iar cel de-al doilea, cel în care se petrecea crima, a fost evidenţiat de utilizatori după o oră şi 45 de minute. Facebook spune că a dezactivat contul ucigaşului la 23 de minute după ce i s-a semnalat conţinutul celui de-al doilea video şi la două ore după primirea oricărui tip de feedback.

Facebook a fost criticată foarte dur şi acuzată că platforma care permite live streaming devine o tribună a ororilor. Compania cu aproape două miliarde de useri are însă o misiune imposibilă în a monitoriza tot ce pun oamenii pe live-uri, iar de asta profită oameni cu grave probleme mentale.

Presiunea creşte pentru Facebook şi soluţiile nu sunt rapide, în afară de angajarea unui număr uriaş de oameni. Ar putea fi creaţi noi algoritmi care să monitorizeze live-urile, însă cum au arătat şi experienţele din trecut, aceştia nu sunt deloc perfecţi. Unii au sugerat ca la live-uri să fie un decalaj de şapte secunde între ce se filmează şi momentul când utilizatorii îl văd, astfel încât dacă apare ceva grav, live-ul să poată fi oprit. Problema este însă ca nimeni nu poate monitoriza multe mii de live-uri simultan.

Cei mai radicali sugerează că Facebook ar trebui să oprească serviciul Live, însă e greu de crezut că rețeaua condusă de Mark Zuckerberg ar vrea să renunțe la un element atât de interesant de care este mândră.



ActiveNews: Președintele Germaniei: „Anonimatul pe Internet ar trebui să fie interzis”

Germania a adoptat un proiect de lege ce obligă site-urile să șteargă anumite comentarii, dar și să dezvăluie instanțelor identitatea celor care postează.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se declară de acord cu o inițiativă care să pună capăt comentariilor anonime pe internet și pe site-urile de socializare, informează Euronews.

Ȋntr-un interviu publicat de Ouest-France și Germany’s Funke, Steinmeier declară că o dezbatere deschisă, în care este dezvăluită identitatea comentatorului de pe internet, ar favoriza discursul democratic și ar facilita verificarea celor care promovează hărțuirea sau discursurile pline de ură atunci când conversează on-line.

„Comunicarea de tip anonim pare să favorizeze derapajele verbale ale unor persoane”, spune Steinmeier. „Ei pierd orice control: se complac în hărțuirea lipsită de respect sau instigă la ură.”

Declarația lui Steinmeier vine după ce Germania a aprobat recent un proiect de lege potrivit căruia rețelele social media vor fi sancționate cu amenzi de până la 50 de milioane de euro, în cazul în care nu elimină rapid de pe site-urile lor mesajele ce incită la ură.

Proiectul de lege a fost criticat în Germania, pentru că ar putea pune în pericol libertatea de exprimare. Mai mult, criticii susțin că el ar oferi companiilor private, și nu instanțelor germane, ultimul cuvânt cu privire ceea ce poate fi considerat un discurs ilegal.

Steinmeier, care a declarat în interviu că el însuși a fost ținta unor „mesaje îngrozitoare”, a precizat că eliminarea anonimatului din mediul on-line ar putea fi o modalitate pentru promovarea discursului public ce este vital în susținerea democrației.

„Spațiul dintre extreme s-a redus considerabil”, spune Steinmeier. „A devenit de neconceput ca celălalt să aibă dreptate. Democrația depinde de dorința de a ne asculta unul pe altul, de a ne întreba unul pe altul, de a ne reconsidera poziția și de a ne apăra interesele, căutând soluții care să respecte celelalte poziții.”

Conform proiectului de lege din Germania, companiile de social media au la dispoziție 24 de ore pentru a șterge sau a bloca textele și comentariile cu un evident conținut penal. De asemenea, companiile ar trebui să se ocupe de infracțiunile minore într-un termen de șapte zile și să raporteze reclamantului deciziile luate.

Legea autorizează instanțele judecătorești să oblige site-uri să dezvăluie identitatea celor care postează mesaje cu caracter penal.

Germania nu este singura țară europeană unde sunt restrânse drepturile legate de libertatea de exprimare on-line sau de confidențialitatea pe internet.

Ȋn urma atacului terorist de la Westminster din luna martie 2017, Marea Britanie a cerut companiilor de tehnologie să facă mai mult pentru a oferi poliției accesul la comunicațiile de pe smartphone-uri și pentru a restricționa conținutul de tip extremist de pe Google sau de pe site-urile web, inclusiv de pe YouTube.

În Franța, președintele Emmanuel Macron a promis că își va intensifica eforturile pentru a obliga companiile de tehnologie, inclusiv Google și Facebook, să trimită poliției toate „mesajele criptate”.

La 13 aprilie, Facebook-ul din Franța a declarat că au fost luate măsuri împotriva a peste 30.000 de conturi false, în efortul declarat de a lupta împotriva răspândirii de spam-uri, viruși de tip hoaxes și știri false.

În luna martie 2017, în Fiji, Șeful Justiției Anthony Gates a susținut că anonimatul afișărilor on-line ar trebui eliminat, pentru ca internetul să nu devină un „o zonă fără reguli, nefrecventabilă, neautorizată”.

Având ca fundal „fake news”-urile și acuzațiile de amestec din partea Rusiei în alegerile occidentale, înăsprirea regulilor din on-line a provocat dezbateri aprinse în Europa.

În timp ce unii văd anonimatul pe internet că fiind un obstacol în calea aplicării legii și a dezbaterii publice, acest anonimat oferă un nivel de securitate acolo unde discursul de tip disident ar putea fi incriminat prin lege.

Seria de revoluții pro-democrație ce a cuprins, din 2010, țări din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord, inclusiv Tunisia, Egipt și Yemen, ar putea fi înăbușită fără demonstranții ce se pot mobiliza cu ajutorul on-line-ului, într-un anonimat relativ, susține Euronews.

Și, deși recunoaște că utilizatorii de internet se așteaptă astăzi la un anumit nivel de anonimat on-line, acest anonimat fiind de „importanță vitală” în „multe state autoritare”, președintele german spune că ar prefera, totuși, să se renunțe la el.

„Cred că ceea ce ar face bine democrației e ca dezbaterea politică și certurile politice să fie efectuate în mod deschis și ca între adulți”, spune Steinmeier.



Gândul.info: Ce îi sperie mai mult pe oameni, un accident sau pierderea telefonului? Preţul cu care şi-ar vinde pozele intime

Un accident îi sperie mai puţin pe posesorii de telefoane decât pierderea fotografiilor stocate în gadgeturi. Pentru 49% dintre ei, pozele în care apar într-o ipostază „delicată” sunt cele mai valoroase informaţii pe care le au pe dispozitive, urmate de fotografiile care îi reprezintă pe copiii lor şi partenerul de viaţă. Gândul că ar putea să-şi piardă toate aceste trăiri preţioase poate fi un lucru mult mai neplăcut decât perspectiva unui accident de maşină sau o dispută cu un prieten sau cu un membru al familiei. Deşi oamenii pretind că ţin la amintirile lor mai mult decât la orice alt tip de informaţie stocată, ei sunt dispuşi, totuşi, să le vândă pe bani puţini, arată o cercetare realizată de Kaspersky Lab.

Când sunt întrebaţi, oamenii spun că amintirile digitale ocupă un loc special în inimile lor, poate pentru că acestea sunt de neînlocuit. Peste două cincimi, de exemplu, cred că nu ar putea să înlocuiască fotografiile şi video-urile din călătorii (45%), pe cele cu copiii lor (44%) sau cu ei înşişi (40%). Studiul arată că gândul pierderii acestor amintiri preţioase este unul stresant pentru majoritatea oamenilor. Mai mult, acest studiu indică faptul că oamenii ţin la dispozitivele şi fotografiile lor chiar mai mult decât la ființa iubită, prieteni sau animale de companie.

Participanţii au fost întrebaţi cât de afectaţi ar fi dacă ar trece prin diverse scenarii, printre care boala unui membru al familiei, despărţirea de ființa iubită, un accident de maşină, pierderea fotografiilor digitale, a contactelor şi altele. La nivel global, boala unui membru al familiei s-a clasat pe primul loc, fiind considerată de respondenţi cel mai neplăcut incident pe care l-ar putea trăi. Pierderea sau furtul unui dispozitiv şi pierderea fotografiilor personale s-au clasat pe locul al doilea şi al treilea, în topul situaţiilor neplăcute, în numeroase regiuni ale globului, depăşind situaţii ca accidentele de maşină, despărţirea de ființa iubită, o zi proastă la serviciu, certuri cu membrii familiei şi prietenii şi, în unele cazuri, chiar o boală a animalului de companie.

Totuşi, un experiment efectuat pentru Kaspersky Lab de psihologii media de la Universitatea Wuerzburg le-a arătat cercetătorilor un rezultat contradictoriu: în ciuda faptului că pretind că ţin la informaţiile lor, oamenii sunt, în acelaşi timp, dispuşi să le vândă pentru o sumă surprinzător de mică.

Participanţii la experiment au fost rugaţi să aprecieze cât ar valora, în bani, informaţiile stocate pe smartphone-urile lor, inclusiv fotografii cu familia şi prietenii, informaţiile de contact şi documentele personale. În mod surprinzător, valoarea pe care utilizatorii au dat-o informaţiilor lor a fost semnificativ mai mică decât ar fi fost de aşteptat, având în vedere disconfortul prin care au spus că ar trece dacă ar pierde acele date. Oamenii au avut tendinţa de a pune preţ mai mare pe detaliile lor financiare şi de plată (în medie 13,33 euro) decât pe alte tipuri de date. Informaţiile de contact au fost apreciate ca valorând, în medie, 11,89 euro, iar fotografiile au fost evaluate la o medie de doar 10,37 euro.

Atunci când participanţilor li s-au oferit bani în schimbul ştergerii informaţiilor respective, fotografiile cu familia şi prietenii, documentele personale şi fotografiile cu participanţii au primit cel mai frecvent aprobarea de a fi şterse.

,,Experimentul ne-a arătat nişte concluzii interesante şi care ne pun pe gânduri. Chiar dacă oamenii cred că înţeleg cât de importante sunt datele lor, valoarea lor emoţională nu este reflectată în acţiunile de zi de zi. Pe de o parte, oamenii par să fie conştienţi de tipurile de informaţii care sunt cele mai importante pentru ei, apreciind că este foarte neplăcut să-şi piardă amintirile digitale, precum fotografiile. Pe de altă parte, ei nu conştientizează valoarea datelor lor şi, astfel, pun o valoare monetară mică pe ele. Ei ştiu că, din punct de vedere emoţional, sunt importante, dar nu sunt capabili să le estimeze valoarea încă. Ar avea nevoie de cineva care să le reamintească mereu ce importante sunt informaţiile lor, înainte de a le face publice sau de a permite cuiva să le şteargă”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

Sfârşitul vieţii private în România. Convorbirile telefonice şi navigarea pe internet monitorizate strict de autorităţi

de Emilia Kareva

Autorităţile române ştiu oficial cu cine vorbim la telefon, de unde, cât timp, cui scriem mesaje, la ce oră şi unde ne aflăm când facem aceasta, de unde ne conectăm la internet, pe ce pagini intrăm, cât timp am fost conectaţi, ce e-mail-uri am trimis şi cui. Pe data de 18 noiembrie 2008, Parlamentul României a emis Legea nr. 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, precum şi pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008.

Această lege este transpunerea Directivei 2006/24/CE. Adică, tot o comandă de la Uniunea Europeană, precum în cazul paşapoartelor biometrice.Legea o puteţi citi aici.
O petiţie on-line împotriva acestei legi revoltătoare puteţi semna aici. Deja peste 15300 de persoane au semnat această petiţie.

Iată care sunt câteva consecinţe ale acestei legi:

– din 20 ianuarie toţi operatorii de telefonie fixă şi mobilă, (Romtelecom, Rds&Rcs, Orange, Vodafone, Cosmote, Zapp, etc.) sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre toate convorbirile noastre telefonice: de unde vorbim, cu cine (nr. de telefon şi numele şi adresa abonatului), locaţia celui care este apelat, când şi cât vorbim;

– din 20 ianuarie toţi operatorii de telefonie fixă şi mobilă sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre toate SMS-urile pe care le trimitem: de unde le trimitem, cui şi când le trimitem;

– din 15 martie 2009 toţi providerii de internet (Rds&Rcs, Romtelecom, Orange, Zapp, etc.) sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre e-mail-urile) noastre: de unde trimitem e-mail-ul, data şi ora la care ne conectăm la internet, cui trimitem e-mail-ul (adresa IP şi numele şi adresa fizică a abonatului), data şi ora la care ne deconectam de la internet;

– din 15 martie 2009, toţi providerii de internet sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre navigarea noastră pe internet: cine suntem (nume, adresă fizică şi IP-ul), data şi ora la care ne conectăm la internet, data şi ora la care ne deconectăm şi toate adresele de internet pe care le accesăm.

Internetul abundă de proteste împotriva acestei legi (a fost înfiinţat şi un grup de discuţii). Ziarul ZIUA a contestat la Curtea Constituţională, prin Avocatul Poporului, Legea 298/2008. O serie de ONG-uri s-au unit într-o Coaliţie Împotriva Statului Poliţienesc şi organizează proteste publice faţă de încercarea de restrângere a drepturilor inalienabile ale cetăţenilor români prin introducerea documentelor de identitate cu cip biometric şi instaurarea controlului total al mijloacelor de comunicare electronice. Prima demonstraţie va avea loc duminică, 1 februarie, între orele 12.30 şi 14.30, în Bucureşti, la Crucea asade la poalele Dealului Patriarhiei, în Piaţa Unirii. A doua manifestaţie de protest va avea loc în ziua de miercuri, 4 februarie 2009, între orele 12.30 şi 14.30, în Bucureşti, Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului României.

 

Recunoașterea facială devine treptat o invazie monstruoasă a intimității cetățenilor

Această tehnologie joacă un rol din ce în ce mai important pentru guvernele lumii

Probabil aţi văzut în filme – iar unii dintre dumneavoastră chiar şi în realitate – sisteme de recunoaștere facială. Acestea folosesc datele unei persoane pentru a realiza identificarea acesteia. 

Recunoaşterea facială este o tehnică biometrică (de aplicare a analizei statistice datelor umane) folosită pentru identificarea unei persoane. Un sistem de recunoaștere facială se bazează pe imaginea statică a feţei unui individ (o fotografie) care nu este nimic mai mult decât un set de pixeli ordonați după un anumit model (pixelul este unitatea funcțională fundamentală a unei imagini digitale), scrie scientia.ro. Sistemul de recunoaştere facială nu percepe chipul unui individ asemenea oamenilor, ci îl percepe ca pe o mulțime de pixeli alăturați. 

Esențială în procesul de recunoaștere facială este abilitatea sistemului de a localiza faţa individului şi de a o diferenția de imaginile de fond.

Recunoaşterea facială, indiferent de metodele utilizate, trebuie să treacă prin următorii paşi:
1. Detectarea şi extragerea formei feţei dintr-un context oarecare (imagine statică sau dinamică).

2. Normalizarea feţei – aceasta trebuie să fie standardizată astfel încât să poată fi comparată cu elementele din baza de date. Normalizarea are loc din punct de vedere al dimensiunii imaginii, al iluminării etc. Un exemplu a ceea ce înseamnă normalizarea în cazul unui vector V ce conţine n valori pozitive, este acela de a găsi valoarea maximă din setul dat şi de a împărţi toate elementele vectorului la această valoare. În urma acestei operaţii, toate elementele vor avea valori cuprinse între 0 şi 1.

3. Extragerea trăsăturilor faciale ce induc unicitatea. Se obţine aşa-zisul model biometric ce este stocat sub formă de vector sau matrice într-o bază de date.

4. Recunoaşterea facială – compararea rezultatelor obţinute la pasul 3 cu informaţiile aflate deja în baza de date, astfel încât să fie extrasă cea mai bună potrivire. La acest pas se poate stabili un prag de test variabil astfel încât să se poată obţine mai multe rezultate care să fie apoi analizate de operatori umani.

Această tehnologie joacă un rol din ce în ce mai important pentru autorități, fapt care, bineînțeles, poate avea beneficii, relatează Phys. Totuşi, există temeri, perfect fondate, că tehnologia de recunoaștere facială poate duce sau poate fi un element esenţial în instaurarea unui regim dictatorial de tipul Big Brother.

De asemenea, aşa cum arată şi studiile, tehnologia nu este tocmai precisă, aşa cum încearcă unele filme SF să prezinte. S-a găsit că unul din doi adulţi americani, sau 117 milioane de oameni, există în baza de date cu informaţii cu privire la înfăţişare şi cu puţine reguli cu privire la modul în care aceste sisteme pot fi accesate.

Activiştii pentru libertăţile civile se tem că autorităţile pot crea un sistem în timp real de recunoaştere facială cu ajutorul dronelor şi a camerelor de supraveghere.

„Marea îngrijorare este că poliţia poate identifica în voie americani care respectă legea”, a precizat Matthew Feeney de la Cato Institute. „Această tehnologie devine din ce în ce mai performantă, dar nu este atât de precisă aşa cum arată filmele SF.”

În lume, China este liderul în ceea ce priveşte dezvoltarea şi implementarea acestei tehnologii, folosind-o pentru a prinde şi amenda persoanele care încalcă regulile de trafic rutier şi „să facă de ruşine” pietonii neatenţi.

Statele Unite nu rămân mult în urmă. Clare Garvie şi colegii săi de la Universitatea Georgetown, autorii unui studiu din 2016 privind acest subiect, au precizat că „în ultimii doi ani tehnologia a fost folosită într-un mod mai agresiv şi mai răspândit” în SUA, inclusiv în securitatea la graniţă şi la cel puţin un aeroport internaţional.

„Este o invazie extraordinară a intimității tuturor cetăţenilor”

Mai mult, veştile că Amazon a început să ofere software-ul Rekognition departamentelor de poliţie, a dus la un val de proteste care cereau companiei să stea departe de activităţile autorităţilor.

Totuşi, Amazon este doar una dintre zecile de companii implicate în această tehnologie. Se ştie foarte bine că Apple a creat o aplicaţie similară pentru noile iPhone, cu ajutorul căreia, printr-un soft capabil să recunoască trăsăturile distincte ale feţei, poate fi deblocat dispozitivul.

De asemenea, Amazon se apără zicând că nu efectuează supravegheri şi că nu oferă date personale autorităţilor, ci doar le permite să asocieze imagini cu cele existente deja în bazele de date. Compania susţine că sistemul poate ajuta la găsirea copiilor pierduţi sau răpiţi, putând fi o armă împotriva traficului de ființe umane.

Brian Brackeen, fondatorul Kairos, companie care se ocupă cu dezvoltarea unei astfel de tehnologii, susţine că unele aspecte ce ţin de acest sistem nu trebuie folosite de autorităţi din cauza abuzului şi erorilor pe care le pot prezenta.
„Recunoaşterea facială realizată de guverne este o invazie teribilă a intimităţii tuturor cetăţenilor – şi poate duce la pierderea controlului asupra identtății”, a precizat acesta.

Un sistem de recunoaștere facială va exista în curând pe Aeroportul Otopeni

 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) alocă din fonduri proprii 8,868 milioane de euro, fără TVA, pentru modernizarea și retehnologizarea Aeroportului „Henri Coandă”.

Aeroportul va fi dotat inclusiv cu soluţii de recunoaştere facială şi de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor.

Prin acest proiect, CNAB urmăreşte modernizarea (upgrade-ul) subsistemelor TVCI digitale existente tip ENDURA din punct de vedere software şi hardware la o versiune superioară din punct de vedere tehnologic (ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului), precum şi mărirea gradului de acoperire a supravegherii video, prin creşterea numărului de camere video existente, furnizarea şi instalarea unei soluţii de „recunoaştere facială”, dar şi furnizarea şi instalarea unei soluţii de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor.

Terminalele supuse modernizării sunt următoarele: TVCI Terminal Extindere Plecări, de la sistem digital IP Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului, şi TVCI Terminal Extindere Finger, de la sistem digital IP Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului.

De asemenea, în cadrul proiectului va avea loc retehnologizarea subsistemelor TVCI analogice şi digitale vechi, depăşite din punct de vedere tehnic şi moral, cu un subsistem digital IP de ultimă generaţie. Această operaţiune va viza şi mărirea gradului de acoperire a supravegherii video, prin creşterea numărului de camere video existente.

Înlocuirea subsistemelor şi a echipamentelor aferente şi mărirea gradului de acoperire a supravegherii video se va realiza în următoarele terminale/locaţii: terminalul plecări internaţionale, terminalul finger, terminalul sosiri interne şi internaţionale, corp de legătură AB, corp logistic şi salon oficial, intersecţie D6D10 şi punctele de control acces exterioare PCA1, PCA19 şi PCA51, hala auto, uzina electrică, parcări publice (plecări şi sosiri).

În plus, sistemul TVCI va fi extins în zonele neacoperite video, respectiv: zone publice, zone tehnice (parcări, carburanţi, hangarul TAROM, cap de pistă O&L/R, 26L/R), platforme aeroportuare, salonul oficial, puncte de control acces exterioare, perimetru aeroportuar, parcări publice şi în alte zone în care, din necesităţi de securitate a aviaţiei civile, se impune extinderea sistemului TVCI.

 

O informare explozivă despre coronavirusul 2019-nCoV (I)


Coronavirusul Wuhan este de fapt o armă biologică

De la apariţia primelor cazuri suspecte notificate de OMS pe 31 decembrie 2019, în două luni coronavirusul 2019-nCoV a devenit subiectul fierbinte al ştirilor de pe întregul mapamond, stârnindu-se o isterie generală.

Informaţii denaturate sau chiar minciuni sfruntate propagate asiduu în mass-media pentru a induce frica de o pandemie necruţătoare, întrunirea unor comitete de urgenţă, rafturi de magazine golite, spoturi educative difuzate obsesiv la posturile de radio şi TV, priviri piezişe către un călător care tuşeşte în tramvai… Tabloul pare ireal, desprins dintr-un roman distopic.

În ciuda faptului că se vorbeşte necontenit despre coronavirus pe toate canalele media, unele descoperiri incomode sunt ocolite cu insistenţă. În acest articol am grupat o serie de date care demască experimentul criminal Wuhan derulat asupra populaţiei.

Un laborator din India a stabilit că acest coronavirus nu este unul obişnuit şi a constatat că ARN-ul lui este foarte asemănător cu cel al HIV

Iată câteva extrase semnificative din studiul cercetătorilor indieni:
„În primul rând am identificat 4 secvenţe genetice care nu se mai regăsesc la niciun alt coronavirus (din lume), dintre cele cunoscute până la această oră. Toate cele 4 secvenţe genetice sunt similare cu 4 secvenţe scurte de aminoacizi din codul genetic al virusului HIV. Această surprinzătoare asemănare nu poate fi întâmplătoare. Este foarte puțin probabil ca un virus să fi dobândit astfel de inserții unice în mod natural într-o durată scurtă de timp.” Aceste secvenţe unice, care nu se mai regăsesc în niciun alt coronavirus, pot fi găsite în schimb în identificarea celulelor și proteine de legare la membrană aflate în genomul HIV.

(Virusul imunodeficienței umane de tip 1 (HIV-1) a fost izolat pentru prima dată în 1983 (Barré-Sinoussi și colab., 1983; Gallo și colab. , 1983) și s-a asociat ferm cu sindromul de imunodeficiență dobândit (SIDA) în 1984 (Gallo et al., 1984; Montagnier et al., 1984 ). Un al doilea virus înrudit, numit HIV-2, a fost descoperit ulterior în Africa de Vest (Clavel și colab., 1986 ). HIV-1 și HIV-2 aparțin familiei Retroviridae și subfamiliei Orthoretrovirinae. Retrovirusurile sunt virusuri ARN care se reproduc printr-un intermediar ADN. Se bazează pe inversul transcriptazei enzimatice pentru a-și transcrie genomul ARN în ADN, care poate fi apoi integrat în genomul gazdei prin intermediul unei enzime numite integrază, devenind parte a ADN-ului celular și replicându-se odată cu acesta. HIV-1 și HIV-2 sunt cele două retrovirusuri umane cunoscute care aparțin genului Lentivirus (lentus, latină pentru „lent”). Așadar, virusul imunodeficienței umane de tip 1 (HIV-1) nu este un coronavirus.)

De notat că o porțiune de ARN – ce codifică intrarea în celule – a noului coronavirus este aproape identică cu cea a virusului HIV, și în același timp nu se mai regăsește la niciun alt coronavirus din lume!

Lucrarea subliniază natura unică a virusului Wuhan (cunoscut sub numele ştiinţific de 2019-nCoV) şi totodată evidenţiază patru secvenţe de aminoacizi prezenţi în 2019-nCoV omoloage cu secvenţele de aminoacizi din HIV1:

„Am comparat secvenţele de glicoproteină spike din 2019-nCoV cu cele ale SARS cov. La examinarea atentă a alinierii secvenţei am constatat că glicoproteina spike 2019-nCoV conţine 4 inserţii. Pentru a investiga în continuare dacă aceste inserţii sunt prezente în oricare alt coronavirus, am efectuat o aliniere cu secvenţa multiplă a aminoacizilor spike a glicoproteinei din toate coronavirusurile disponibile (n = 55). (….) Am constatat că aceste 4 inserţii sunt prezente doar la 2019-nCov şi nu sunt prezente în niciun alt coronavirus analizat. (…) Am comparat apoi genomul tulpinilor virale şi am constatat că aceste inserţii sunt prezente în toate virusurile Wuhan 2019-nCoV, cu excepţia virusului 2019-nCoV cu liliac ca gazdă. Intrigaţi de cele 4 inserţii extrem de conservate, unice pentru 2019-nCovV am dorit să înţelegem originea lor. În acest scop, am folosit alinierea locală 2019-nCoV cu fiecare inserţie ca reper pentru examinarea tuturor genomurilor de virus şi am considerat cazurile cu o acoperire de secvenţă 100%. În mod surprinzător, fiecare dintre cele patru inserţii sunt aliniate cu segmente scurte ale proteinelor virusului HIV.”

Rezultatele studiului „Uncanny similarity of unique inserts in the 2019-nCoV spike protein to HIV-1 gp120 and Gag” efectuat de Prashant Pradhan & colab arată că unele bucăţi din genomul coronavirusului Wuhan sunt identice cu cele care se găsesc în virusul HIV şi, mai bizar, nu pot fi găsite în niciun alt coronavirus.

Deşi lucrarea cercetătorilor indieni nu a fost deocamdată supusă procesului de verificare a rezultatelor de către colegii de breaslă, teoria rezonează tulburător cu avertismentele făcute de expertul israelian în arme biologice Dany Shoham, cu zeci de ani de experienţă în domeniul de intelligence / război biologic, care atrăgea atenţia pentru Washington Times că în oraşul Wuhan există două laboratoare genetice care păstrează şi lucrează cu viruşi letali, inclusiv coronaviruşi (SARS), şi care au participat în programul militar ilegal şi secret chinez de structurare a armelor biologice.

Cercetătorii indieni au reuşit să izoleze segmente ale ARN-ului virusului care nu au nicio legătură cu alte coronavirusuri, precum SARS, şi în schimb par să provină de la virusul HIV. Este important să amintim aici că dr. Leonard Horowitz a arătat că virusul HIV a fost creat în laborator!

Descoperirea indienilor este în concordanţă cu afirmaţiile făcute de medicii chinezi că virusul ar răspunde la medicaţia anti-HIV.

Un alt studiu demonstrează că virusul Wuhan nu provine prin mutații recente de la niciun alt coronavirus natural cunoscut

Atunci când prima secvență a virusului 2019-nCoV a devenit disponibilă, cercetătorii au plasat-o pe un arbore genealogic de coronavirusuri cunoscute – care abundă și infectează multe specii – și au descoperit că acesta era cel mai strâns legat de coronavirusurile găsite în lilieci.

O echipă condusă de Shi Zheng-Li, un specialist în coronavirusuri de la celebrul deja Wuhan Institute of Virology, a raportat pe 23 ianuarie despre genomul lui 2019-nCoV care a fost găsit similar în proporție de 96,2% cu un coronavirus de lilieci. În același timp coronavirusul 2019-nCoV are 79,5% similaritate cu coronavirusul care cauzează sindromul respirator acut sever (SARS), o boală al cărei focar inițial a fost și în China în urmă cu mai bine de 15 ani.

Doar că deși coronavirusul SARS are o relație la fel de strânsă cu virușii din lilieci, datele secvenței sale genomice arată CLAR și FĂRĂ DUBII că el a sărit la OAMENI de la un coronavirus găsit în civete (o specie de pisică sălbatică infectată de la lilieci), pentru că SARS-ul din civete diferă de virusurile SARS umane cu doar 10 nucleotide. Cu alte cuvinte, coronavirusul SARS-uman, care a generat epidemia din 2002-2003, provine de la un coronavirus SARS-animal, printr-o mutație recentă de doar 10 nucleotide.

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), o altă boală umană cauzată de un coronavirus, are și el în mod similar o legătură cu virusurile liliecilor. Doar că la fel ca în cazul SARS, studiile genetice au construit un caz convingător care a arătat că virusul MERS a sărit la oameni de la cămile. Prin urmare, este destul de sigur că în ceea ce priveşte coronavirusul MERS, acesta a sărit la oameni pe cale naturală din virusurile MERS din cămile.

De altfel răspândirea acestor două specii de coronavirusuri, extrem de periculoase, la oameni s-a făcut lent. A durat luni de zile până să se ajungă la zeci sau sute de cazuri infectate. Motivul este simplu, virusurile provenind de la animale ,aveau nevoie de o perioada de adaptare ca să se propage mai rapid de la om la om.

În cazul MERS, virusul a fost identificat la un pacient din Arabia Saudită în aprilie 2012. Până în mai 2013, 10 din cele 22 de persoane care au decedat și 22 din 44 de cazuri raportate erau în Arabia Saudită. Deci MERS a infectat 44 de oameni în primul an.

În cazul SARS, la 16 noiembrie 2002, un focar al sindromului respirator acut sever (SARS) a început în provincia chineză Guangdong, care se învecinează cu Hong Kong-ul. Un fermier din districtul Shunde din regiunea Foshan a fost probabil primul caz de infecție. Republica Populară Chineză a notificat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) despre acest focar la 10 februarie 2003, raportând 305 cazuri, inclusiv 105 lucrători în domeniul sănătății și cinci decese; în patru luni s-a ajuns la câteva sute de cazuri.

Pe de altă parte, în cazul coronavirusului din Wuhan vorbim de peste 12.000 de îmbolnăviri în doar 2 luni. Prin urmare, virusul din Wuhan era gata adaptat să se propage rapid de la om la om.

Revenind la genomul virusului, în cazul coronavirusului din Wuhan, conform analizei lui Bedford, tulpina de coronavirus de liliac pe care echipa lui Shi Zheng-Li a evidențiat-o ca fiind cea mai apropiată de el, denumită RaTG13, diferă de 2019-nCoV cu aproape 1100 de nucleotide, ceea ce exclude cu totul o mutație recentă și deci o proveniență recentă a lui 2019-nCoV din cel mai apropiat virus de liliac cunoscut.

Analizele lui Bedford dintre coronavirsul RaTG13 din lilieci și coronavirusul 2019-nCoV sugerează că cele două virusuri fiind foarte apropiate genetic ar fi putut împărtăși un strămoș comun – dar nu unul recent – ci unul ce ar fi existat în urmă cu 25 până la 65 de ani, estimare la care a ajuns prin combinarea diferenței de nucleotide între viruși cu ritmurile presupuse de mutație în alte coronavirusuri. Așadar, ar fi fost nevoie să treacă zeci de ani pentru ca virușii ca RaTG13 să mute genetic și să devină 2019-nCoV.

„Cu alte cuvinte, suntem la fel de siguri că virusul 2019-nCoV din Wuhan nu provine dintr-o mutație recentă din niciun coronavirus din lumea animală (cel puțin nu din unul cunoscut).
Cu alte cuvinte, suntem la fel de siguri, acum, că virusul 2019-nCoV din Wuhan NU PROVINE de la animale vii infectate aduse în piața de fructe de mare din Wuhan. Deci teoriile cu mâncatul șerpilor și al liliecilor infestați – mai mult sau mai puțin vii – ca sursă a epidemiei din Wuhan sunt FALSE.”

Singura alternativă rămasă, pentru ipoteza evoluției naturale a lui 2019-nCoV din Wuhan, ar fi ca acesta să fi infestat oamenii de ceva vreme, să fi circulat în oameni de ceva vreme – fără a fi fost depistat – și printr-o mutație recentă să fi devenit extrem de periculos RECENT. Doar că analiza genetică respinge și această ipoteză.

Cu cât un virus circulă mai mult într-o populație umană, cu atât mai mult timp este necesar să dezvolte mutații care diferențiază tulpinile la persoanele infectate.
Doar că secvențele 2019-nCoV analizate până în prezent diferă între ele – cu doar șapte nucleotide cel mult – ceea ce indică faptul că virusul 2019-nCoV din Wuhan a sărit în oameni FOARTE RECENT.
Singura alternativă logică rămasă în picioare ar putea fi că această imensă diferență de 1100 de nucleotide să fie „o inginerie genetică” făcută într-un laborator virusologic.

Câte laboratoare de virusologie sunt în Wuhan și cine le deține?

Patente cu coronavirusuri de laborator

Pentru cei care nu cred că se pot face astfel de bioinginerii genetice în actualele laboratoare de virusologie din lume, le putem spune că astfel de operații genetice au devenit curente.

Iată un exemplu de astfel de Patent obținut pentru un coronavirus fabricat în laborator în scopul producerii unui vaccin. În patent se specifică exact câte porțiuni din ARN-ul virusului au fost modificate și cum… pentru a-l atenua.

Iată scopul unei astfel de bioinginerii: „În plus, este nevoie în industrie să se dezvolte vaccinuri adecvate pentru utilizare in ovo, pentru a îmbunătăți eficiența și rentabilitatea programelor de vaccinare. O provocare majoră asociată cu vaccinarea in ovo este aceea că virusul este nevoie să fie capabil să se reproducă în prezența anticorpilor derivați de mamă împotriva virusului, fără a fi patogen pentru embrion.”

Există acum o armă etnică? O armă cu efect doar asupra unor rase?

În articolul Israel’s Ethnic Weapon? din 1998, care citează un raport din Sunday Times Londra, se prezintă dovezi care atestă faptul că Israelul are capacitatea de a dezvolta arme rasiale specifice. La acea vreme se cocheta cu ideea creării unei arme biologice care să afecteze doar arabii, nu şi israelienii.

În 1999, in articolul New weapons of ethnic cleansing, se citează un raport al British Medical Association care a ajuns la concluzia că o armă biologică specifică pentru anumite rase ar putea fi realizată în maxim 5 ani, ceea ce va permite guvernelor folosirea acesteia strict pentru a crea victime în rândul populaţiilor cu caracteristici genetice de un anumit tip.

Dacă cele de mai sus pot părea ipoteze, sunt însă elite ce iau foarte în serios problema. În controversatul „September 2000 Rebuilding America’s Defenses report” al Project for the New American Century, se subliniază faptul că arme specifice anumitor genotipuri sunt foarte folositoare din punct de vedere politic. Este important de menţionat că Project for the New American Century a fost fondat în 1997, iar printre membri săi marcanţi se numără: Elliot Abrams, Dick Cheney, Richard Perle, Donald Rumsfeld, Robert Zoellick, Vin Weber, Paul Wolfowitz.

Oare sunt simple coincidenţe?

Fiindcă zi de zi numai despre pericolul coronavirusului se vorbește, un grup de hackeri s-a apucat să sape după informații „clasificate”. Cum, însă, pe „www” nimic nu este secret, firul cercetărilor a dus până la George Soros! Numele lui are legătură cu orașul Wuhan, epicentrul epidemiei. Se pare că Soros ar fi investit masiv într-un laborator de virusologie din metropola cu 11 milioane de locuitori. Să fie o simplă coincidență faptul că, din cele două laboratoare de virusologie și biotehnologie aflate în Wuhan, unul este finanțat de George Soros?! Și tot o coincidență să fie și adresa aleasă pentru acest laborator (WuXi PharmaTech Inc.) – virusologii lui Soros lucrează într-o clădire pe strada Gaoxin Road East Lake High, la numărul… 666! Laboratorul WuXi PharmaTech Inc. funcționează cu banii fondului de investiții Boyu, în care a „vărsat” zeci de milioane de dolari și George Soros.

Specialiștii care lucrează aici cercetează în amănunt domeniul virusologiei. Oferta WuXi PharmaTech Inc. este una diversificată. Iată ce scrie pe site-ul laboratorului: „Chiar dacă ești un startup proaspăt înființat de o instituție academică sau un colos farmaceutic aflat în căutare de noi produse pentru extinderea pieței, oferta noastră diversificată poate veni în întâmpinarea nevoilor tale. Oferim soluții ideale pentru terapia genetică (precum CAR-T) și avem chiar și tehnologii emergente, ca CRISPR/Cas9, viruși oncologici și exozomi.”

În 2017, la Conferinţa de securitate de la Munchen, Bill Gates a afirmat „că istoria ne învaţă că va fi o altă epidemie globală mortală pe pământ”.
În 27 aprilie 2018, Bill Gates, invitat la un eveniment organizat de Massachusetts Medical Society şi New England Journal of Medicine a afirmat public ca el crede că omenirea este necesar să se pregătească pentru pandemie la modul cel mai serios, la fel ca pentru un război! A mai adăugat că pregătirea constă în simulare, exerciţii pregătitoare, carantine etc. (Situaţia actuală seamănă extrem de mult cu un exerciţiu de simulare la scară globală, provocat.)

În urma studiului de caz cu virusului Ebola între 2014-2016, care a omorât 11.000 de oameni şi a infectat mai mult de 28.000, Bill Gates a afirmat la acelaşi eveniment că pandemiile globale sunt noile tipuri de arme ale viitorului.

Experimentul de la Johns Hopkins

În luna octombrie 2019, cercetători de la Johns Hopkins University au realizat un interesant studiu de caz – numit EVENT 201 ,la care a participat şi Bill Gates.  Simularea demonstra ce s-ar petrece dacă un virus ar „ataca” într-o regiune săracă de pe glob. Și era ales la întâmplare un oraș suprapopulat din America Latină. Rezultatul studiului: în șase luni, coronavirusul s-ar fi răspândit în toată lumea, iar după 18 luni, bilanțul morților ar fi trecut de 65 de milioane de oameni! Piețe bursiere prăbușite, economii la pământ, revolte sociale pe întregul mapamond.

 

O informare explozivă despre coronavirusul 2019-nCoV (II)

 


Date recente despre coronavirus

Medicii care lucrează în prima linie a focarelor de coronavirus (Covid-19) au afirmat pentru cotidianul Taiwan Times că este posibil să fii reinfectat de virus, ceea ce în unele cazuri poate conduce la moarte subită.

„Este foarte posibil să vă infectați a doua oară. Câteva persoane s-au vindecat după o primă infecţie, datorită activităţii propriului sistem imunitar, dar s-a constatat că medicamentele pe care le-au folosit le-au afectat țesutul cardiac, iar când astfel de persoane se reinfectează, aticorpii nu îi ajută şi ele pot să moară subit din cauza insuficienței cardiace.” Acesta este un mesaj transmis către Taiwan News de o rudă a unuia dintre medicii care locuiesc în Regatul Unit.

Sursa a mai spus că virusul ne-a „dat peste cap pe toţi”, deoarece îşi poate ascunde simptomele până la 24 de zile.

Această afirmație a fost făcută independent şi de medicul pneumolog chinez Zhong Nanshan, care a spus că perioada medie de incubație este de trei zile, dar pot trece şi doar o zi sau până la 24 de zile pentru a dezvolta simptome.

De asemenea, sursa a spus că falsele teste negative pentru virus sunt destul de frecvente. „Poate păcăli trusa de testare – au fost cazuri în care scanarea CT arată că ambii plămâni sunt complet infectați, dar testul a revenit negativ de patru ori. Al cincilea test a fost pozitiv.” – Taiwan Times.

Unul dintre modurile prin care coronavirusul păcăleşte sistemul imunitar este faptul că se atașează asemănător HIV de celulele albe din sânge, ceea ce declanșează o „furtună de citokine” în care sunt eliberate necontrolat citokine inflamatorii care „vizează diferite organe, ducând adesea la colapsul acestora și în multe cazuri chiar la moarte.”

Furtuna de citokine este cel mai bine exemplificată de infecțiile pulmonare severe, în care inflamația locală se revarsă în circulația sistemică, producând sepsis sistemic, caracterizat de hipotensiune arterială persistentă, hiper- sau hipotermie, leucocitoză sau leucopenie și de multe ori trombocitopenie.

Pe lângă infecțiile pulmonare, furtuna de citokine poate fi o consecință a infecțiilor severe în tractul gastrointestinal, tractul urinar, sistemul nervos central, piele, spațiile articulare și altele. (Tisoncik și colab., Into the Eye of the Cytokine Storm, 2012)

Potrivit studiului din 2012, „furtunile de citokine sunt asociate cu o mare varietate de boli infecțioase și neinfecţioase și au fost chiar consecința nefericită a încercărilor de intervenție terapeutică”.

Cum intră coronavirusul în trup?

În cazul SARS, provocat de un alt coronavirus, cercetătorii au descoperit că unul dintre modurile în care boala se instalează este printr-o enzimă cunoscută sub numele de ACE2, un „receptor funcțional” produs în mai multe organe (mucoasa orală și nazală, nasofaringe, plămân, stomac, intestin subțire, colon, piele, ganglioni limfatici, timus, măduvă osoasă, splină, ficat, rinichi și creier).

ACE2 este, de asemenea „abundent prezentă la om în epiteliile plămânului și intestinului subțire, ceea ce ar putea oferi posibile căi de intrare pentru SARS-CoV”, în timp ce a fost observat și „în celulele endoteliale arteriale și venoase și celulele musculare netede arteriale”, ceea ce include şi inima.

Acest aspect i-a determinat pe unii să speculeze că asiaticii, care au concentrații mai mari de ACE2 pot fi afectați într-o măsură mai mare decât europenii, care produc în cel mai mic procent această enzimă – și au fost în mare parte asimptomatici.

Cu toate că mai multe cercetări cu privire la Covid-19 sunt urgent necesare – există deja o asemănare cu virusul SARS-CoV, astfel că știm că un coronavirus poate viza receptorii ACE2, care se găsesc în sistemul cardiovascular. Și sunt deja cazuri de reinfectare cu Covid-19 în care pacienţii apoi se prăbușesc brusc, suferind atac de cord sau daune neurologice majore. Deci virusul poate reinfecta pacienții și poate provoca furtuni de citokine și moarte subită – reacţii posibil exacerbate de intervenția terapeutică.

Doctorul Robert Redfield spune că acest virus va deveni larg răspândit pe teritoriul Statelor Unite „anul acesta sau următorul”, de aceea studierea coronavirusului este de o importanță vitală pentru a înțelege exact cum funcționează Covid-19. Acest aspect ar necesita cooperarea între cercetătorii din China și o echipă CDC trimisă la fața locului, în epicentrul epidemiei. Totuși, din anumite motive necunoscute, China încă refuză să acorde oamenilor de știință americani acces la zona zero.

Date despre trusele care testează prezenţa virusului Covid-19

1. Au o rată de eroare de 50-70%;
2. Testele au fost folosite în China în urma unui studiu de 5 ore, când în mod normal necesită studii îndelungate;
3. Trusele pot agrava pandemia, permițând persoanelor infectate să scape de identificare.

Președintele Academiei Chineze de Științe Medicale a scos pe piaţă în grabă noi kituri de teste coronavirus, care sunt folosite în întreaga zonă asiatică, exactitatea acestora fiind între 30 și 50%, relatează SCMP.com.
Aceasta înseamnă că kiturile de test au o rată de eroare de 50-70%, prin raportarea inexactă a eșantioanelor ca fiind negative.

Suplimentar faţă de problemele cu noile truse de testare, Li Yan, șeful centrului de diagnostic de la Spitalul Poporului din Universitatea Wuhan, a explicat, de asemenea, că procesul în mai multe etape de pregătire a eșantioanelor și testarea acestora este predispus la erori umane, provocând greșeli suplimentare.

„Un pacient de la Spitalul prieteniei China-Japonia a ieşit negativ la teste de trei ori, dar a fost confirmat cu infecție cu coronavirus după ce i s-a prelevat o probă de lichid din interiorul plămânilor”, relatează SCMP. Rapoarte confirmate din multe alte surse informează despre persoane care inițial au fost negativ teste, iar ulterior au fost confirmate ca fiind pozitive pentru coronavirus.

Noile truse de teste produse de companiile de biotehnologie Sansure Biotech, Shanhai BioGerm și Shanghai Huirui Biotechnology, obțin rezultate în câteva ore, mult prea repede comparativ cu perioada necesară de trei zile pentru testarea genetică tipică la instalațiile de laborator centralizate. De aceea, testele dau 50-70% erori, şi pot contribui de fapt la un număr mare de cazuri ratate, inclusiv „purtători de simptome” care continuă să funcționeze ca „super-purtători” care pot infecta zeci sau sute de alți oameni.

„Lipsa kiturilor de testare și inexactitățile tehnice ale acestora au agravat situația, ceea ce sugerează că ar putea exista mult mai multe infecții decât indică cifrele oficiale”, relatează SCMP.

Situaţia actuală a Chinei

Chiar și acum Xi Jinping încearcă să rescrie istoria, susținând că a răspuns cu rapiditate crizei. Minciuna conform căreia coronavirusul a apărut în mod natural pe o piață alimentară și animală din Wuhan, continuă să fie susţinută de mass-media, chiar dacă dovezile infirmă această teorie. China continuă să afişeze numere nereale de persoane decedate și infectate, în timp ce au peste 600 de milioane de oameni în condiții de carantină, blocaţi în propriile case, cu bare groase de fier sudate la intrare, conform legii marțiale militare care s-a instalat în China. Medicii sunt doar din cadrul armatei, după ce cadrele medicale din spitale s-au infectat; conform statisticilor expuse de statul chinez, în jur de 2000 de personal medical a fost infectat şi numărul de morţi din rândurile lor nu se cunoaşte public.

Li Wenliang, directorul spitalului din Wuhan, a fost pedepsit de guvern pentru avertismentul curajos despre virus pe care l-a dat în luna decembrie; el a murit încercând să lupte împotriva sistemului centralizat, doar pentru a obține şi a da informații vitale lumii. De fapt, există ştiri care anunţă că toţi cei care erau ostili statului chinez, cum sunt anumite grupări creştine, musulmane, cu această ocazie sunt eradicate şi dispar foarte usor. Statisticile arată că în închisori există cea mai mare rată de mortalitate… şi ştim de ce este aşa.

Mesajul vehiculat către poporul chinez este clar: „Taci și acceptă că centralizarea funcționează pentru tine şi are răspuns la toate problemele”.

Modelele matematice de prognoză la Los Alamos

Ca și în cazul prognozei meteo, cercetătorii folosesc ecuații matematice pentru a estima traseul focarului de boală.

„An de an, au fost îmbunătățite modelele de prognoză și modul în care acestea sunt combinate pentru a oferi prognoze”, a spus fizicianul Alessandro Vespignani de la Universitatea Northeastern. Variabilele cheie ale majorității modelelor sunt, în mare parte, aceleași pe care le-au folosit epidemiologii de zeci de ani pentru a prezice cursul focarelor. Dar, cu puterea mai mare a computerelor de mare performanţă, acum au la dispoziție date mai exacte, pentru a reflecta mai bine realitatea modului în care oamenii își trăiesc viața și interacționează în lume. Aceste modele mai detaliate pot avea nevoie de săptămâni pentru a ajunge la o concluzie, însă pot informa mai bine oficialii din sănătatea publică cu privire la impactul posibil al măsurilor de combatere a bolilor.

Ideea este de a calcula numeroase aspecte: Dacă școlile și locurile de muncă sunt închise? Ce se petrece dacă tranzitul public se oprește? Ce se petrece dacă ar exista un vaccin 90% eficient și jumătate din populație l-a primit într-o lună?

„Obiectivul nostru general este de a reduce răspândirea și povara bolilor infecțioase”, a spus Sara Del Valle, matematician la Laboratorul Național Los Alamos. Calculând efectele contramăsurilor, cum ar fi izolarea socială, interdicțiile de călătorie, vaccinarea și folosirea măștilor de față, modelatorii pot „înțelege ce se petrece și să informeze factorii de decizie”.

De exemplu, deși multe măști pentru față sunt prea poroase pentru a opri particulele virale să pătrundă la nivelul căilor respiratorii, mesajul lor, spun cercetătorii, este „Menține oamenii departe de tine” și astfel contribuie la reducea răspândirii bolilor, a spus Del Valle.

Cel mai clar semn al progresului în modelare provine din prognozele gripei în Statele Unite în fiecare an – aproximativ două duzini de laboratoare încearcă să modeleze sezonul gripei și s-au apropiat din ce în ce mai mult de prognozarea cu exactitate a calendarului, vârfului și intensității pe termen scurt. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor determină ce model a fost cel mai probabil. Pentru anii 2018-2019, prognozele cele mai exacte au fost realizate de institutul din Los Alamos.

La Los Alamos s-a prognozat cu exactitate cursul izbucnirii SARS din 2003 în Toronto. „Și s-a estimat numărul de persoane care ar fi infectate”, a spus Del Valle: puțin sub 400 în oraș, cu un total global de aproximativ 8.000 de cazuri.

Modelele Covid-19 „merg destul de bine, în ciuda multor dinamici complicate pe teren”, au declarat cei de la Los Alamos. Deși nu este clar încă dacă China a raportat numărul real de cazuri, cercetătorii de la Los Alamos au constatat că există o creştere exponențială a cazurilor de infecţii cu acest virus în timp – numărul de cazuri crește foarte repede cu cât există mai multe cazuri.

Tendinţele economice – ne îndreptăm cu paşi repezi spre o recesiune uriaşă spun marea majoritate a publicaţiilor din lume

Când economia Chinei se oprește, economia SUA pierde aproape 20% din lanțul său de aprovizionare. Când Japonia, Singapore, Taiwan, Hong Kong și Vietnam s-au oprit din cauza virusului, puteți adăuga încă 10% până la 15% în plus. Retailerii din SUA reprezintă aproximativ 70% din PIB. Întrerupeți lanțul de aprovizionare din Asia, iar retailerii pierd o gamă vastă de bunuri de vândut. În cele din urmă, economiile se opresc, chiar dacă virusul nu se mai răspândește. Sistemul economic este atât de globalizat încât căderea pieselor de domino chineze va face să cadă în cele din urmă propriile piese de domino.

În cel mai bun caz doar lanțul de aprovizionare economică suferă dezavantaje majore. Economia globală se prăbușea deja în ultimul an din cauza nivelurilor istorice ale datoriilor corporative și ale consumatorilor. Instituțiile globaliste, precum FMI, intervin și sugerează că sistemele monetare naționale fragile intră în scenă pentru a atenua criza datoriilor. În esență, acesta este primul pas către guvernarea globală. Instituția sugerează apoi eliminarea din sistem a banilor de hârtie, deoarece este un mijloc de răspândire a virusului. China împinge deja această soluție. Instaurarea unei societăţi fără numerar este o chestiune de un an sau doi; ceea ce cereau globaliştii de ani buni. Totul merge digital și astfel chiar și economiile locale devin complet centralizate pe măsură ce comerțul privat moare.

Cel mai rău scenariu: virusul se răspândește în întreaga lume, iar guvernele răspund la fel ca guvernul Chinei – instituie legea marțială și cultura completă a lagărului de concentrare. Aceasta ar duce la război civil în SUA, deoarece mulți oameni deţin arme și vor împușca pe oricine încearcă să îi pună în lagărele de carantină.

Soluţia autorităţilor este bineînţeles vaccinarea forţată globală, posibil combinată cu inteligenţă artificială, pentru că şi coronavirusul este smart.

Concluzii:
Virusul este o armă biologica, dar numărul persoanelor infecte care mor este mic, teoretic se vorbeşte de 2%, în realitate se estimează 10% mortalitate care îi afectează mai ales pe cei cu sistemul imunitar foarte slab.

Din anumite studii se ştie că 40% din bărbaţii din China sunt fumători şi de asemenea în această ţară există cel mai mare număr de diabetici de tip 2 din lume. Deci se poate vorbi de un sistem imunitar mult slăbit de aceşti factori. Isteria colectivă este mare şi indusă voit peste tot în lume, cu scopul evident de a genera şi a se justifica criza mondială pe care vor să o creeze, vaccinarea obligatorie şi eliminarea cash-ului (a banilor de hârtie) de pe piaţă, interzicerea pieţelor libere de vânzare a micilor întreprinzători.

De exemplu, la noi în ţară directorul spitalului de boli infecţioase, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că după Italia urmăm noi şi că „vaccinarea ar fi necesară şi este prostie să ne opunem”… Apoi toate cotidianele au dezlănţuit o alarmă exagerată, astfel încât mulţi români, la fel ca italienii, au dat buzna şi au golit magazinele. Cu siguranţă isteria se va amplifica.

Anumiţi cercetători din Iran vorbesc de o altă tulpină de coronavirus în această ţară, care este diferită de cea din China. Iranul a închis şcolile şi spitalele şi are deja 230 de spitale pregătite pentru coronavirus. Ţările vecine şi-au închis frontierele cu Iranul.

Întrucât statisticile arată o creştere exponenţială a numărului de infectaţi şi faptul că virusul nu provoacă anticorpi, deci persoanele se pot reinfecta, există probabilitatea ca mortalitatea celor infectaţi să crească în întrega lume. De fapt, elitele au creat acest virus în acest fel tocmai pentru că ei îşi doresc cu disperare şi o depopulare a planetei. De asemenea, timpul foarte lung, chiar de 24-25 de zile de incubaţie în care persoana infectată nu are simptome dar este purtătoare de virus şi poate infecta alte persoane, face ca acest virus să fie extrem de periculos şi să se poată împrăştia foarte repede mai ales în zonele foarte dens populate.

Profesorul epidemiolog Marc Lipsitch de la Harvard estimează că în până să fie eradicat virusul, 40-70% din populaţia planetei va fi infectată.

 

List of 32 ‘Elites’ That Support and Promote Depopulation

There is a clear consensus among the global elite that overpopulation is the primary cause of the most important problems that the world is facing and that something desperately needs to be done about it. They truly believe that humans are a plague upon the earth and that we will literally destroy the planet if we are left to our own devices. 

by Michael Snyder (small additions by Alexander Light)

To the elite, everything from global warming to our growing economic problems can be directly traced back to the lack of population control. They warn that if nothing is done about the exploding population, we will be facing a future full of poverty, war and suffering on a filthy, desolate planet.

They complain that it “costs too much” to keep elderly patients that are terminally ill alive, and they eagerly promote abortion for babies that are “not wanted” because they would be “too much of a burden” on society.

Anything that reduces the human population in any way is a good thing for those that believe in this philosophy. This twisted philosophy is being promoted in our movies, in our television shows, in our music, in countless books, on many of the most prominent websites in the world, and it is being taught at nearly all of the most important colleges and universities on the planet. 

The people promoting this philosophy have very, very deep pockets, and they are actually convinced that they are helping to “save the world” by trying to reduce the size of the human population. 

In fact, many of them are entirely convinced that we are in a “life or death” struggle for the fate of the planet, and that if humanity does not willingly choose to embrace population control soon, then a solution will have to be “forced” upon them.

Yes, I know that all of this may sound like something out of a science fiction novel.  But there are a whole lot of people out there that are absolutely obsessed with this stuff, and many of them are in very prominent positions around the globe.

The following are 32 population control quotes which show that the elite truly believe that humans are a plague upon the earth and that a great culling is necessary:

1. UK Television Presenter Sir David Attenborough: “We are a plague on the Earth. It’s coming home to roost over the next 50 years or so. It’s not just climate change; it’s sheer space, places to grow food for this enormous horde. Either we limit our population growth or the natural world will do it for us, and the natural world is doing it for us right now”

2. Paul Ehrlich, a former science adviser to president George W. Bush and the author of “The Population Bomb”: “To our minds, the fundamental cure, reducing the scale of the human enterprise (including the size of the population) to keep its aggregate consumption within the carrying capacity of Earth is obvious but too much neglected or denied”.

Paul Ehrlich again, this time on the size of families: “Nobody, in my view, has the right to have 12 children or even three unless the second pregnancy is twins”

3. Dave Foreman, the co-founder of Earth First: “We humans have become a disease, the Humanpox.”

4. CNN Founder Ted Turner: “A total world population of 250-300 million people, a 95% decline from present levels, would be ideal.”

He was quoted saying: “We’re too many people; that’s why we have global warming.”

Unfortunately for him and other fervent depopulationists, both the overpopulation myth and the man-made global warming hoax, have been repeatedly debunked.

5. Japan’s Deputy Prime Minister Taro Aso about medical patients with serious illnesses: “You cannot sleep well when you think it’s all paid by the government. This won’t be solved unless you let them hurry up and die.”

6. David Rockefeller: “The negative impact of population growth on all of our planetary ecosystems is becoming appallingly evident.”

7. Environmental activist Roger Martin: “On a finite planet, the optimum population providing the best quality of life for all, is clearly much smaller than the maximum, permitting bare survival. The more we are, the less for each; fewer people mean better lives.”

8. HBO personality Bill Maher: “I’m pro-choice, I’m for assisted suicide, I’m for regular suicide, I’m for whatever gets the freeway moving – that’s what I’m for. It’s too crowded, the planet is too crowded and we need to promote death.”

9. MIT professor Penny Chisholm: “The real trick is, in terms of trying to level off at someplace lower than that 9 billion, is to get the birthrates in the developing countries to drop as fast as we can. And that will determine the level at which humans will level off on earth.”

10. Julia Whitty, a columnist for Mother Jones: “The only known solution to ecological overshoot is to decelerate our population growth faster than it’s decelerating now and eventually reverse it — at the same time we slow and eventually reverse the rate at which we consume the planet’s resources.

“Success in these twin endeavors will crack our most pressing global issues: climate change, food scarcity, water supplies, immigration, health care, biodiversity loss, even war.

“On one front, we’ve already made unprecedented strides, reducing global fertility from an average 4.92 children per woman in 1950 to 2.56 today — an accomplishment of trial and sometimes brutally coercive error, but also a result of one woman at a time making her individual choices. The speed of this childbearing revolution, swimming hard against biological programming, rates as perhaps our greatest collective feat to date.”

11. Colorado State University Professor Philip Cafaro in a paper entitled “Climate Ethics and Population Policy”: “Ending human population growth is almost certainly a necessary (but not sufficient) condition for preventing catastrophic global climate change. Indeed, significantly reducing current human numbers may be necessary in order to do so.“

12. Professor of Biology at the University of Texas at Austin Eric R. Pianka: “I do not bear any ill will toward people. However, I am convinced that the world, including all humanity, WOULD clearly be much better off without so many of us.”

13. Detroit News Columnist Nolan Finley: “Since the national attention is on birth control, here’s my idea: If we want to fight poverty, reduce violent crime and bring down our embarrassing drop-out rate, we should swap contraceptives for fluoride in Michigan’s drinking water.

We’ve got a baby problem in Michigan. Too many babies are born to immature parents who don’t have the skills to raise them, too many are delivered by poor women who can’t afford them, and too many are fathered by sorry layabouts who spread their seed like dandelions and then wander away from the consequences.”

14. John Guillebaud, professor of family planning at University College London: “The effect on the planet of having one child less is an order of magnitude greater than all these other things we might do, such as switching off lights. An extra child is the equivalent of a lot of flights across the planet.”

15. Democrat strategist Steven Rattner: “WE need death panels. Well, maybe not death panels, exactly, but unless we start allocating health care resources more prudently — rationing, by its proper name — the exploding cost of Medicare will swamp the federal budget.”

16. Matthew Yglesias, a business and economics correspondent for Slate, in an article entitled “The Case for Death Panels, in One Chart”:

“But not only is this health care spending on the elderly the key issue in the federal budget, our disproportionate allocation of health care dollars to old people surely accounts for the remarkable lack of apparent cost effectiveness of the American health care system. When the patient is already over 80, the simple fact of the matter is that no amount of treatment is going to work miracles in terms of life expectancy or quality of life.”

17. Planned Parenthood Founder Margaret Sanger: “All of our problems are the result of overbreeding among the working class” and “The most merciful thing that the large family does to one of its infant members is to kill it.”

18. U.S. Supreme Court Justice Ruth Bader Ginsburg: “Frankly I had thought that at the time Roe was decided, there was concern about population growth and particularly growth in populations that we don’t want to have too many of.”

19. Salon columnist Mary Elizabeth Williams in an article entitled “So What If Abortion Ends Life?”: “All life is not equal. That’s a difficult thing for liberals like me to talk about, lest we wind up looking like death-panel-loving, kill-your-grandma-and-your-precious-baby storm troopers. Yet a fetus can be a human life without having the same rights as the woman in whose body it resides.”

20. Alberto Giubilini of Monash University in Melbourne, Australia and Francesca Minerva of the University of Melbourne in a paper published in the Journal of Medical Ethics:

“[W]hen circumstances occur after birth such that they would have justified abortion, what we call after-birth abortion should be permissible. … [W]e propose to call this practice ‘after-birth abortion’, rather than ‘infanticide,’ to emphasize that the moral status of the individual killed is comparable with that of a fetus … rather than to that of a child.

“Therefore, we claim that killing a newborn could be ethically permissible in all the circumstances where abortion would be. Such circumstances include cases where the newborn has the potential to have an (at least) acceptable life, but the well-being of the family is at risk.”

21. Nina Fedoroff, a key adviser to Hillary Clinton: “We need to continue to decrease the growth rate of the global population; the planet can’t support many more people.”

22. Barack Obama’s primary science adviser, John P. Holdren: “A program of sterilizing women after their second or third child, despite the relatively greater difficulty of the operation than vasectomy, might be easier to implement than trying to sterilize men.

The development of a long-term sterilizing capsule that could be implanted under the skin and removed when pregnancy is desired opens additional possibilities for coercive fertility control. The capsule could be implanted at puberty and might be removable, with official permission, for a limited number of births.”

23. David Brower, the first Executive Director of the Sierra Club: “Childbearing [should be] a punishable crime against society, unless the parents hold a government license … All potential parents [should be] required to use contraceptive chemicals, the government issuing antidotes to citizens chosen for childbearing.”

24. Thomas Ferguson, former official in the U.S. State Department Office of Population Affairs: “There is a single theme behind all our work–we must reduce population levels. Either governments do it our way, through nice clean methods, or they will get the kinds of mess that we have in El Salvador, or in Iran or in Beirut. Population is a political problem. Once population is out of control, it requires authoritarian government, even fascism, to reduce it…”

25. Mikhail Gorbachev: “We must speak more clearly about sexuality, contraception, about abortion, about values that control population, because the ecological crisis, in short, is the population crisis. Cut the population by 90% and there aren’t enough people left to do a great deal of ecological damage.”

26. Jacques Costeau: “In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 people per day. It is a horrible thing to say, but it is just as bad not to say it.”

27. Finnish environmentalist Pentti Linkola: “If there were a button I could press, I would sacrifice myself without hesitating if it meant millions of people would die”

28. Prince Phillip, husband of Queen Elizabeth II and co-founder of the World Wildlife Fund: “In the event that I am reincarnated, I would like to return as a deadly virus, in order to contribute something to solve overpopulation.”


Bonus
by HumansAreFree.com

29. Prince Charles, the son of aforementioned Prince Philip and Queen Elizabeth II, has openly expressed support for a recent population study by biologists Paul and Anne Ehrlich, calling for drastic global efforts to reduce fertility worldwide.

On the official website of the Prince of Wales, prince Charles commended Paul and Anne Ehrlich’s latest population study published in the Proceedings of the Royal Society on January 8, 2013 calling among other things for globally provided “back-up abortions” to avert overpopulation catastrophe.

The prince wrote: “We do, in fact, have all the tools, assets and knowledge to avoid the collapse of which this report warns, but only if we act decisively now.”

30. Prince William, just like his father and grandfather before him, has showed his support for depopulation. William has recently stated that the population growth in Africa is putting a tremendous amount of pressure on the natural world and driving many species of animals to extinction.

Africa’s rapidly growing human population is predicted to more than double by 2050 – a staggering increase of three and a half million people per month,” Prince William explained during a recent event hosted by the Tusk Trust, a charity that is committed to protecting African wildlife.

“There is no question that this increase puts wildlife and habitat under enormous pressure.”

“Urbanization, infrastructure development, cultivation – all good things in themselves, but they will have a terrible impact unless we begin to plan and to take measures now.”

It’s no surprise to see yet another “elite” depopulationist pushing for the death of billions of humans for the sake of the wildlife, whilst holding massive investments in the very companies that plunder the Earth’s resources.

31. Henry Kissinger, a top architect of the New World Order, is believed by many to be one of the biggest war criminals alive. He has worked hard to put his depopulation plans into action.

He was also quoted saying:

“Depopulation should be the highest priority of foreign policy towards the third world, because the US economy will require large and increasing amounts of minerals from abroad, especially from less developed countries”.

32. Bill Gates is possible the biggest depopulationist alive. According to him, his father was the head of Planned Parenthood and has influenced his views on population control from an early age.

In a TEDx lecture, he explains that one way to lower the CO2 levels (which, by the way, are not a problem AT ALL, since the total manmade CO2 output levels are very low already) by decreasing the human population:

“The world today has 6.8 billion people. That’s heading up to about nine billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care and reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 or 15 percent.”

You can watch a very good documentary on the subject (that includes the lecture) at THIS LINK.

Because of the vaccination programs pushed by Bill Gates, countless children have died or became paralyzed in third world countries. Most notably, over 47,500 cases of paralysis have been reported in India as a result of Gates’ vaccination program, as well as at least 500,000 young Kenyan girls and women have been made sterile, following a tetanus vaccine administered by the government, and pushed by the international organizations in Bill Gates’ back pocket.

Bill Gates’ foundation has also announced the development of a remote-controlled contraceptive microchip (i.e. population control microchip), which can be implanted under the skin of young women and last up to 16 years.

Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni

Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni https://www.aparatorul.md/cum-rusii-au-desfiintat-certificatele-de-vaccinare-din-moscova-in-doar-3-saptamani/
Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni

Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni https://www.aparatorul.md/cum-rusii-au-desfiintat-certificatele-de-vaccinare-din-moscova-in-doar-3-saptamani/

 

Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni

Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni https://www.aparatorul.md/cum-rusii-au-desfiintat-certificatele-de-vaccinare-din-moscova-in-doar-3-saptamani/

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Episodul 3 - Marea mutare

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Citiți, citiți și iar citiți până ÎNȚELEGEȚI!!!! ⚠️ CRUNTUL ADEVĂR DIRECT DIN GURA CELUI CARE A BREVETAT OXIDUL DE GRAFEN CA ARMĂ HEMATOLOGICĂ * CÂT MAI AU DE TRÃIT "IMUNIZAȚII"❓