Să ne calmăm! Au fost demontate MITURILE legate de CORONAVIRUS

Printre miturile referitoare la coronavirus se află cele care susţin că noul COVID-19 nu este mai periculos decât gripa, iar măştile faciale nu oferă niciun fel de protecţie. Care este, de fapt, adevărul? The Guardian demontează unele dintre cele mai comune.
The Guardian demontează unele dintre cele mai comune mituri privind îmbolnăvirea şi răspândirea coronavirusului.
Nu este mai periculos decât gripa sezonieră
Deşi o mare parte din cei infectaţi vor avea simptome similare ca severitate celor ale gripei sezoniere, profilul bolii şi rata mortalităţii arată un tablou mai grav. Bruce Aylward, expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a coordonat o misiune internaţională în China în legătură cu virusul şi măsurile de control al epidemiei, a spus că rata de moralitate de 1% a noului coronavirus nu este o supraestimare. Aceasta înseamnă, de fapt, că virusul COVID-19 este de circa 10 ori mai mortal decât gripa sezonieră care face între 290.000 şi 650.000 de victime anual.
Virusul este mortal doar în cazul oamenilor în vârstă, tinerii pot sta liniştiţi
Cea mai mare parte a celor infectaţi, mai ales dacă sunt tineri şi nu au şi alte probleme de sănătate nu se vor îmbolnăvi grav. Totuşi, spre deosebire de cei cu gripă, cei infectaţi cu coronavirus au o mai mare probabilitate de a avea simptome respiratorii severe. În plus sunt categorii de persoane, precum personalul medical, care sunt mai expuse decât altele, astfel că tinerii sănătoşi se pot implica mai mult pentru a-i proteja pe ceilalţi, între care să raporteze simptomele şi să respecte instrucţiunile de carantină.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Episodul 3 - Marea mutare

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Citiți, citiți și iar citiți până ÎNȚELEGEȚI!!!! ⚠️ CRUNTUL ADEVĂR DIRECT DIN GURA CELUI CARE A BREVETAT OXIDUL DE GRAFEN CA ARMĂ HEMATOLOGICĂ * CÂT MAI AU DE TRÃIT "IMUNIZAȚII"❓