Traco-geto-dacii

DACISMUL, TRACISMUL, LATINISMUL ȘI MAGHIARISMUL SÎNT 4 ORIENTĂRI FĂRĂ SUPORT ÎN REALITĂȚILE TRECUTULUI NEAMULUI GETO-RUMÎNESC
Ceea ce cunoaștem din manualele de istorie sînt invenții vehiculate de istoricii vînduți cîte unei astfel de teorii false.
Latinismul, dacismul sau tracismul ca să aibe obiect la noi, trebuia să fi avut noi rumînii ca neam, printre strămoși ori latini, ori daci, ori traci.
Și n'am avut, noi am avut ori pelasgii neolitici matriarhali, ori geții euro-indieni războinici.
Maghiarismul în schimb este cel mai deplasat, pentru că o limbă adusă din fundul Asiei a primit suportul papal pentru a se extinde peste geții carpatici. Dar ungurii de azi, nu sînt altceva decît niște pelasgo-geți care s'au catolicizat și maghiarizat pentru avantaje politice și averi. Spre exemplificare vom aduce în discuție haplogrupul I al lui Horthy născut la Baia Mare, care este specific rumînilor și vechilor pelasgi (cucutenieni, gumelnițeni, turdeșeni etc) și prezent la peste 33% din populația Rumîniei.
Acei ''daci'' despre care vorbesc istoricii au fost geții carpatici numiți de romani astfel și pe care i'au luat sclavi în imperiu după ce au numit colonia de la nord de Dunăre, Dacia.
Despre ''traci'' același lucru, sînt nordicii atenienilor, care evident că erau ori geți, ori hiperboreeni așa cum sînt îndeobște numiți cei care trăieu în nordul Eladei. Noi nu le spunem azi la norvegieni ''traci'', dar le spunem nordici. ''Trake'' se traducea nord sau nordici, adică ''geții din nord'', cum spunem azi noi la scandinavi, nordici.
Și că tot pomenim de scandinavi, ei sînt tot un mix de pelasgi și geți așa cum erau vikingii acum 12-13 secole.
Dar unde trăiau geții traci din Tracia (Nord) în afara Traciei?
Nicăieri.
Ce etnie este asta? Nordic, sau sudic? Estic sau vestic? Astea sînt determinări de localizare a unei populații pe criteriu cardinal, nu etnie.
Etnia majoritară a Europei pînă în epoca bronzului erau pelasgii. Abia din epoca bronzului geții războinici devin conducătorii Europei, cei care au creat regate, de la vechea Troie pînă la marile imperii de mai tîrziu.
Apoi, pe cînd geții erau numiți de geții eleni (da, tot geți sînt cei care au ocupat sudul peninsulei) din sudul Balcanilor, pentru că trăiau printre ei, și știau cum își spun ei înșiși, vezi denumirea Capitalei spirituale getice Sarmi-GETuzo, nu Sarmi-DACuzo, sau Sarmi-TRACuzo.
Geții din Dave în schimb erau numiți de romani așa, romani care nu trăiau alături de geții carpatici, ci la Roma, nu știau cum își spun geții, ci ei îi numeau de la cetățile lor DAVE, Davi sau Daci.
Numai că nu toți geții trăiau în Dave (cetăți) în munți, ci și la sate pe văi sau la șes, pentru că munca pămîntului trebuia făcută de cineva. Geții nu erau doar războinici, ci și meșteșugari, fermieri, metalurgiști, aurari etc.
Geții, după crearea marilor regate sau orașe stat au fost numiți ulterior și după loc:
Geți de la Geția, traci de la Tracia, iliri de la Iliria, scyți de la Scyția, sarmați de la Sarmația, panoni de la Panonia, spartani de la Sparta, ghetiți (hitiți) de la Imperiul Hitit, brigi de la Brigia, bitini de la Bitinia, romani de la Roma, și putem continua pînă epuizăm toate regiunile locuite de geții care au cucerit pămîntul după epoca bronzului cu arma sau pașnic.
Greci, în schimb, nu au existat în antichitate, ci este o denumire modernă a locuitorilor din Grecia, sau mai exact a regiunilor Tesalia, Atena, Sparta, Teba, Peloponez, parțial Tracia, parțial Macedonia etc.
Nici cu ''românismul'' sau cu rromii nu dovedim decît o foarte mare manipulare pentru că nu am venit de la Roma. Mai întîi că noi ne numeam români, ci rumîni, rîmi, armîni, rîmni etc. Cine va cerceta ce triburi au fondat Ruma (Roma) va descoperi că unul dintre triburi se numea ramnes (sau ramnenses, adică rîmnii sau rîmnenii, dar prin cărți îi găsim latinizați ca să li se piardă urma strămoșilor noștri, ca de altfel multe astfel de botezuri care au avut loc în istoria ancestrală a marelui neam getic.
Cu bolșevisme, dacisme, tracisme, latinisme, grecisme și maghiarisme nu dovedim nimic, ci doar amețesc ignoranții istoricii simbriași prin imensa manipulare la care asistăm de peste 1000 de ani, noi și generațiile trecute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Episodul 3 - Marea mutare

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Citiți, citiți și iar citiți până ÎNȚELEGEȚI!!!! ⚠️ CRUNTUL ADEVĂR DIRECT DIN GURA CELUI CARE A BREVETAT OXIDUL DE GRAFEN CA ARMĂ HEMATOLOGICĂ * CÂT MAI AU DE TRÃIT "IMUNIZAȚII"❓