Politica romaneasca

M-am decis cu greu, sa incep sa scriu aceste randuri. Stiu ca nu voi fi agreat de cei care refuza sa vada adevaratele istorii si evenimente. Asa se intampla, nu poti fi pe placul celor care refuza sa vada mai departe de varful nasului.
Perioada comunista a fost una foarte nociva pentru acest popor. Au fost inchisi, batuti, umiliti, aruncti in gropi comune mii de detinuti politici, liberali, taranisti, legionari, preoti, intelectuali... adica, mai pe scurt, "crema", care reprezenta un pericol pentru noua societate socialista. Apoi au aparut (la comanda politica) ziare ale partidului comunist. Asa au aparut ziare gen Dimineata, Scanteia, (ulterior a aparut si Scanteia tineretului- care se adresa in special tinerilor din scoli gimnaziale, licee, si facultati). A inceput spalarea creierelor cu tot felul de afise, de indemn la munca pentru tara si partid (care tara, caci rusii cereau ca toate recoltele sa mearga spre tara-protectoare. Copiii trebuiau sa stie ca "Stalin si poporul rus, libertate ne-au adus"(????) A urmat infiintarea IAS-urilor si CAP-urilor, prin confiscarea pamanturilor taranilor. Au murit oameni, a fost o noua tragedie. Desigur, nu mai vorbim despre reforma monetara. Se schimbasera banii, si fiecare om primea 1 leu la 20 de lei vechi. insa, cu multi tarani si oameni simpli, frauda a fost mult mai mare, oferind 1 leu nou pentru 200 sau chiar mai multi lei vechi.Multi semianalfabeti au fost promovati in functii, ceranduli-se in schimb sa inlature din orice functie importanta. Asa ca, la o bere, erau iscoditi de  catre te  miri cine, sa li se confeseze in legatura cu parerile politice. asa au  ajuns (la comanda partidului) sa avem generatia de comunisti care au scris si au proslavit romania comunista. Asa apar scriitorii comunisti Geo Bogza, Ion Barbu, iar Sadoveanu este obligat intr-un fel sau altul, sa fie printre adeptii comunistilor. Drept rasplata, Uniunea scriitorilor il serbeaza cu mare fast pe scriitor, la onorabila varsta de 75 de ani. Brancusi a fost considerat ca fiind un burghez, asa ca a ajuns la cosul de gunoi al culturii romanesti. Iata cum partidul comunist a divizat oameni. Apoi, au aparut pe scena cunoscutii Adrian Paunescu si Corneliu Vadim Tudor.  Da.... Am ajuns sa avem un presedinte "cel mai iubit  fiu al poporului" care, prin actiunile sale, a dezvoltat un cult al personalitatii.
Anii 80 au fost extrem de dificili, romanii neavand hrana, caldura, apa calda, curent, erau cozi interminabile la butelii, la benzina. Romania a fost singura tara din Europa de Est care a interzis religia catolica.
Dupa 50 de ani de comunism, iesim in strada si ne bucuram ca am scapat de Ceausescu! Eram liberi! Da, vorba lui Dinescu, cand era la TVR in direct. Si..... apoi a inceput sa se nasca o imensa mafie politica. Iliescu, presedintele interimar si ales pe 20 mai, scoate cu basma curata intreaga securitate. Nici un fost securist, tortionar sau militian nu este cercetat pentru odioasele fapte comise in perioada 1948-1989. Ba chiar mai mult, sunt promovati in functii importante Petre Roman (prim ministru), fiul lui Walter Roman, unul dintre cei care impunea ideologii economice si politice de stat in Romania, fost luptator in razboiul civil din Spania pentru instaurarea comunismului in Spania. (Nu stiati? Veti mai afla lucruri interesante despre cei care ne conduc). Iliescu asadar, a condus Romania 10 ani. Dar nu oricum. Vazand ca tinerii nu pleaca din Piata Universitatii, vazand ca demonstratiile tin zile in sir, a chemat minerii, care au vandalizat Bucurestiul, batand oameni, spargand sediile partidelor PNT CD si PNL. La finalul actiunii, Iliescu le multumeste minerilor pentru interventia lor.
In 1991, avem parte de o noua mineriada, soldata cu inlocuirea lui Petre Roman cu Stolojan. Asadar, acela a fost punctul de pornire a scindarii FSN-ului. Petre Roman reuseste sa pastreze  numele partidului (FSN- frontul salvarii nationale), in timp ce Iliescu il redenumeste (FDSN - frontul democrat al salvarii nationale). Surprinzator, la alegerile din 1992, FSN nu il are candidat pe Petre Roman, ci pe Caius Dragomir. Astfel, in FSN si FDSN ii avem pe Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu, Ilie Verdet, Traian Basescu, Adrian Severin, si multi altii. Desigur, multa lume va spune.... ei, si ce? si ei sunt oameni si doar nu ar fi fost corect sa stea pe tusa iar altii sa conduca. Rezultatul? 10 ani de conducere a tarii a lui Ion Iliescu, 9 ani a condus Basescu, un alt comunist-securist. Apoi ca un blestem, a venit guvernarea PSD care prin Liviu Dragnea si Viorica Dancila, au distrus toata economia si finantele, imprumutand tara cu 8 miliarde de euro. Nici Basescu nu a fost mai prejos, cand a imprumutat 20 de miliarde.
In final, ce as putea spune? Ca radacinile psd-istilor care sunt continuatorii comunistilor, au o politica de vandalizare care nu ar fi acceptata de nimeni, intr-o societate normala. Desigur, veti spune ca si in SU sau Germania exista coruptie. Da, asa e. Dar la noi nu mai exista nici o limita in acest domeniu. La noi s-a pierdut decenta furtului.....
Daca nu vrem sa avem o tara fara nimic, ar fi de preferat sa nu votati o analfabeta!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Episodul 3 - Marea mutare

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Citiți, citiți și iar citiți până ÎNȚELEGEȚI!!!! ⚠️ CRUNTUL ADEVĂR DIRECT DIN GURA CELUI CARE A BREVETAT OXIDUL DE GRAFEN CA ARMĂ HEMATOLOGICĂ * CÂT MAI AU DE TRÃIT "IMUNIZAȚII"❓