Noua pastilă COVID-19 de la Pfizer poate avea efecte secundare riscante, au spus recent experții medicali.

 Noua pastilă COVID-19 de la Pfizer – care este de așteptat să ajute împotriva COVID-19 – poate avea efecte secundare riscante, au spus recent experții medicali.


Săptămâna trecută, Food and Drug Administration a autorizat pilula Pfizer, numită Paxlovid, pentru a trata simptomele COVID-19 și COVID-19. Pilula este una pe care oamenii bolnavi o vor lua acasă înainte de a fi internați în spital.

Dar experții medicali au declarat recent pentru NBC News că pilula poate avea unele efecte secundare riscante. Potrivit NBC News, „unul dintre cele două medicamente din cocktailul antiviral ar putea provoca interacțiuni severe sau care pun viața în pericol cu ​​medicamentele utilizate pe scară largă, inclusiv statine, diluanți ai sângelui și unele antidepresive”.
„Unele dintre aceste interacțiuni potențiale nu sunt banale, iar unele împerecheri trebuie evitate cu totul”, a spus Peter Anderson, profesor de științe farmaceutice la Universitatea din Colorado Anschutz Medical Campus, potrivit NBC News. „Unele sunt probabil ușor de gestionat. Dar la unii va trebui să fim foarte atenți.”


FDA a spus că nu recomandă  pilula celor cu boli severe ale rinichilor sau ficatului, potrivit NBC News.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat pentru The Hill că combinațiile de medicamente ale pilulei au fost revizuite în studii.

„Potențialul de interacțiuni medicament-medicament (DDI) pentru Paxlovid a fost examinat într-o serie de studii in vitro, precum și în studii clinice DDI”, a spus purtătorul de cuvânt.
Pe baza cercetării, „credem că profesioniștii din domeniul sănătății ar trebui să constate că majoritatea DDI-urilor sunt în general gestionabile”, a spus purtătorul de cuvânt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Episodul 3 - Marea mutare

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Citiți, citiți și iar citiți până ÎNȚELEGEȚI!!!! ⚠️ CRUNTUL ADEVĂR DIRECT DIN GURA CELUI CARE A BREVETAT OXIDUL DE GRAFEN CA ARMĂ HEMATOLOGICĂ * CÂT MAI AU DE TRÃIT "IMUNIZAȚII"❓