Episodul 7 - Schingiurirea institutiilor de cultura

 Odata cu venirea lui Ilie Bolojan in fruntea CJ Bihor, lucrurile s-au schimbat peste noapte. Bolojan a decis reducerea personalului din institutiile de cultura. Desigur, am fost vizat, in timp ce colegi carora nici nu li s-a uscat bine cerneala pe cartea de munca in biblioteca, lucrand de 5 ani, acestia nu au avut nici o emotie. 

Ziarele incepusera sa scrie articole despre concedierile din institutiile de cultura. Sincer, nu mi-a fost dat sa vad in existenta mea un val de ura la adresa celor care lucreaza acolo, fiind numiti in fel si chip, de la tantori,sugative sau paraziti, pana la a fi catalogati ca fiind cea mai nociva parte din sistemul bugetar. Altii, mai vocali, au spus... mergeti la privat! Bun, mergem la privat, dar unde? ca nu exista biblioteci private (decat foarte putine) iar de teatre sau muzee, nici nu mai vorbim. Atunci, ce e de facut? Sa mergem lucratori la banda? Poate ca asa vrea Bolojan, un judet de idioti, de oameni fara judecata, de supusi, de oameni care executa fara sa intrebe, fara sa se opuna, fara sa dea batai de cap sefilor. 

Pe de alta parte, am observat ca angajatii din sistemul bugetar vizati sau nevizati de posibilele concedieri, nu au reactii, replici, raspunsuri concrete care sa faca lumina ca de fapt nu ei sunt cei care praduiesc banii, ci acei functionari publici care pe bani multi isi sfideaza clientii, au program si reguli in functie de starea de spirit. Asa ca, vor urma desigur, cateva luni in care Bolojan va incerca sa distruga institutiile de cultura. Apoi, in functie de rezultat, daca vor exista (si exista) lingai si oameni care se tem de a-l infruntta pe Bolojan, fiindca se tem pentru scaunul lor, atunci, in functie de numarul acestora, Bolojan va invinge sau va pierde. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Episodul 3 - Marea mutare

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Citiți, citiți și iar citiți până ÎNȚELEGEȚI!!!! ⚠️ CRUNTUL ADEVĂR DIRECT DIN GURA CELUI CARE A BREVETAT OXIDUL DE GRAFEN CA ARMĂ HEMATOLOGICĂ * CÂT MAI AU DE TRÃIT "IMUNIZAȚII"❓