Nostalgia distruge orice viitor

Nu de putine ori, prieteni, cunoscuti, anonimi sau chiar membrii din familie, spun printre pahare, sau ca sa depene amintiri, ce bine era pe vremea lui Ceausescu. Desigur, bunicii si parintii nostri au fost obligati sa suporte 25 de ani un conducator analfabet, cu 4 clase, un cizmar. Insa acest cizmar, avea oameni in jurul lui care de multe ori ii erau buni sfatuitori. Problemele au inceput la inceputul anilor 70, dupa ce Ceausescu vizitase China si Coreea de Nord. O impresionanta manifestatie si primire a conducatorilor chinezi, l-au uimit pe ceausescu. A inceput sa se creada unul dintre cei mai iubiti conducatori comunisti. De aici, pana la a-l declara "cel mai iubit fiu al poporului" nu a fost decat un pas. Desigur, isteria a continuat, atingand cote apocaliptice. A urmt imprumutul de la FMI spre sfarsitul anilor 70. Incepand din 1980, Ceausescu a decis ca pana in 1990, Romania sa achite datoria externa. Asadar, tot ce se producea (de calitate) mergea la export. Ceausescu a facut comert pana si cu oameni, solicitand statului Israel pentru fiecare evreu "repatriat" modica suma de 2000 de dolari. A inceput foametea, alimentele se dadeau cu ratia, curentul era intrerupt, aveam 2 ore la tv, era frig iarna, nu aveam caldura, benzina se dadea pe tichet, 27 de litri pe luna, si cozile erau interminabile. Pot spune ca am trait ca in epoca de piatra, in cele mai crunte situatii, dar am supravietuit.
Azi, dupa 30 de ani, Ceausescu este idolatrizat, ridicat la rang de erou, de patriot, e prezentat ca fiind ultimul conducator care a aparat tara chiar cu pretul vietii. si c vremurile cand se trezeau parintii la 4 dimineata sa stea la coada la lapte, cu vremurile cand circulatia era oprita, cu vremurile cand intr-o duminica puteau circula doar masini cu numar cu sot iar urmatoarea doar cu numar fara sot, cum ramane? toate acele "biciuiri" ale sistemului, s-au uitat, oamenii "vindecandu-se" si votand mereu, de 30 de ani, doar fosti comunisti, indiferent ca vorbim de PSD, PDL sau PNL.
Trist..... Romania nu va fi niciodata o tara care sa supravietuiasca, atata timp cat politicienii nostri sunt simple slugi pupatoare de pantofi ai marilor puteri, UE, NATO, OMS, ONU, UNICEF, SUA, si alte astfel de organizatii cu scop precis de a destabiliza economiile tarilor care vor sa se dezvolte singure.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Episodul 3 - Marea mutare

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Citiți, citiți și iar citiți până ÎNȚELEGEȚI!!!! ⚠️ CRUNTUL ADEVĂR DIRECT DIN GURA CELUI CARE A BREVETAT OXIDUL DE GRAFEN CA ARMĂ HEMATOLOGICĂ * CÂT MAI AU DE TRÃIT "IMUNIZAȚII"❓